HABER MERKEZİ

Yılın ilk faaliyetini Korudağlarda, adını daha önce Cumhuriyet Bayramında geçildiği için “Cumhuriyet Parkuru” olarak isimlendirilen güzergâhta gerçekleştiren DOÇEK üyeleri kar keyfini doyasıya yaşadı.

Hafta içindeki kar yağışı ve tipi şeklindeki rüzgâr sonrası sakinleşmiş ve adeta bahardan kalma bir havada Korudağ'ın muhteşem kar koridorları içinde geçen bu yürüyüşe katılan ekibi yılın ilk yürüyüşünde karla kaplı harika manzara karşıladı.

Bembeyaz ormanı eğlenceye dönüştüren ve doyasıya tadını çıkaran doğaseverler orman içinde ki manzarayla adeta büyülendi. Ekip yaşadıkları bu atmosferi bol bol fotoğraf ve video çekerek ölümsüzleştirmeye çalışırken kartopu oynamayı da ihmal etmedi. Katılamayan herkesi pişman bırakan beyaza bürünmüş bu parkura Doçekliler “rüya gibiydi” diyerek hayranlıklarını dile getirdiler.

Yürüyüş, orman içinde buz kristalleri eşliğinde devam ederken katılımcılar öğlen saatlerinde karlar üzerinde yanlarında getirdikleri kumanyalar yediler.

Masalsı ormanın içinden etrafı seyrederek geçen ekip doğada aç kalan canlarımızı da unutmadı ve yanlarında getirmiş oldukları yiyecekleri ormana bıraktılar.

Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) yetkilileri yaptığı açıklamada bir sonraki yürüyüş parkurunun Malkara Elmalı Parkurumda gerçekleştireceğini ilettiler ve her hafta sonu minik maceralarla devam eden faaliyetlere tüm doğaseverleri davet ettiklerini bildirdiler.