Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan’a doğalgaz gelmesi için, parti gözetmeksizin tüm potansiyellerin kullanılması gerektiğini kaydetti.

“VANA BIRAKTIK” SÖYLEMLERİ BOŞ ÇIKTI

 Keşan’ın doğalgaza gerçekten ihtiyacı olduğunu belirten Özcan, “Doğalgaz gelmesi için Belediye Meclisi olarak 5 yıl önce karar aldık. EPDK yatırım yapacaktı. 2005 yılında Zorlu Grubu ile görüştük. Başvurumuzu yaptık ama olumsuz raporlar geldi. Daha sonra söylemi çıktı. Buradan gaz almanın pratik açıdan mümkün olmadığını öğrendik. Bölgemizde bırakılan vana emniyet amaçlıydı. Doğalgaz bize Tekirdağ istikametinden gelecek. 3 yıl önce Çorlu’daki bir benzinlikten Keşan’a kadar harita ihale çalışması yapıldı. Bu konuyu takip ediyoruz. Doğalgaz Dağıtım İhalesi’ni Trakya’da Zorlu Grubu aldı. Bu ihaleden sonra Kamu İhale Kanununda bir değişiklik yapıldı. Bir bölgede yapılan ihaleyi alan firma yakın bölgede başka bir ihale olursa ilk aldığı şartlarda ihalesiz alabilir diye. O firma isterse Keşan’daki dağıtım işini Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’deki ihale şartlarından alabilir. Uzun süre Zorlu Grubu ile görüşüldü. Geldiğimiz noktadaki sonuca bakılırsa, firma ikna edilemedi.” dedi.

18 BİN KİŞİNİN ÇOK ZOR BİR RAKAM OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİM

 28 Nisan 2013’te Bakanlar Kurulu’nun, nüfusu 10 binin üzerinde olan yerleşim birimlerinde, doğalgaz isteniyorsa elektrik abone sayısının %60 kadarının 6 ay içerisinde 335 TL bedel yatırması gerektiği şeklinde bir karar aldığını ifade eden Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Konuyla ilgili burada duyuruları yaptık. Her gün basında sıcak tutmaya çalıştık. Keşan’da 30 bin 169 adet elektrik abonesi var. Bunun %60’ı 18 bin kişi yapar. Keşan’ın gerçeklerine baktığımız zaman nereden baksanız 30 bin kişiden 7-8 bini yeşil kartlı ve yoksul bölgeler. O zaman rakam %80’lerin üzerine çıkıyor. 30 binden 8 bin düştüğümüz zaman bu rakam 22 bine düşer ve oran %80’leri geçer. Ayrıca 5-10 dairesi olanlar var. Çok zor bir rakam olduğunu söylemiştim. Her ne kadar valilikten Edirne’de tüketilebilir bölge kömürlerimiz alınsa da, Tekirdağ, Kırklareli pazarı kapandı. Bölge kömürü sadece buralara kaldı. Bizim parti gözetmeksizin Keşan’a doğalgaz gelmesi için elimizdeki potansiyelleri kullanmamız gerekir. Bu olayı sayın Bakanımızla, vekillerimiz seviyesinde Keşan olarak bastırmamız lazım. Değişik bir formül bulunmalı.”