Keşan’a doğalgaz gelmesi için başlatılan abone kampanyasına bir destek de Keşan’da görev yapan din görevlilerinden geldi. Dün saat 13.30 sıralarında Keşan Müftüsü Ertuğrul Koyuncu ile birlikte Keşan Ziraat Bankası Şubesi’ne gelen din görevlileri 335 lira olan doğalgaz aboneliği bedellerini yatırdı.

 DİN GÖREVLİLERİ HER ZAMAN EN ÖNDE OLMUŞTUR

Bu sırada basına kısa bir açıklama yapan Keşan Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, Keşan’da başlatılan doğalgaz aboneliği kampanyasını önemsediklerini ve destek verdiklerini belirterek şöyle konuştu: “Çünkü din görevlileri her yerde ve her zaman en önde olmuşlardır. Milli Mücadeleyi de başlatanlar din görevlileridir. Bu kampanyanın insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz olaya sağlık, sıhhat açısından bakıyoruz. O bakımdan kampanyaya öncülük yapmak istedik.”

İNŞALLAH BAŞARILI OLURUZ

Keşan’a doğalgazın mutlaka gelmesi gerektiğini de kaydeden Koyuncu, “Ben İstanbul’da doğalgaz kullanmış biri olarak geçen hafta Cuma günü Merkez 2 Şerefeli Cami’de verdiğim vaazda da bunu paylaştım. Herkese izah ettim. Kampanyanın öncülüğünü yapmak istiyoruz. İnşallah başarılı oluruz diye düşünüyorum” dedi.

CAMİ DERNEKLERİ DE ABONE OLACAK

Keşan merkez’de görev yapan 25 kadar din görevlisinin doğalgaz aboneliği için para yatırdığı ifade edilirken, ayrıca Keşan’da bulunan tüm camilerin koruma ve yaşatma derneklerinin de dernek başkanları aracılığı ile doğalgaz aboneliği için para yatıracakları ve kampanyaya destek verecekleri de ifade edildi.

KENDİLİĞİNDEN GELEN VATANDAŞ SAYISINDA ARTIŞ VAR

Bu arada dün öğle saatlerine kadar Keşan Doğalgaz aboneliği için Ziraat Bankası Keşan Şubesi’nde açtırılan hesaba 830 kişinin para yatırdığı öğrenilirken, kampanyanın bitmesine sayılı günler kala kendiliğinden gelerek abone parası yatırmak isteyen vatandaş sayısında önemli bir artış olduğunun gözlendiği, bu sayının bazı günlerde 30 kişiyi açtığı da belirtildi.