CHP Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Bezbaş, dün, Keşan FM’de yayımlanan “Gündemde Öne Çıkanlar” programına konuk oldu.

Yılmaz Özkaya ile Mustafa Kabakçılı’nın sunup yönettiği ve saat 14.45’te başlayan programda konuşan Bezbaş, aday adaylığı süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“PLANLI PROGRAMLI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUM”

Projelerini vatandaşlara anlatmak için yoğun bir çaba sarf ettiğini belirterek sözlerine başlayan Mustafa Bezbaş, bunun için planlı bir çalışma içerisinde olduğunu söyleyerek şöyle dedi: “Ben 1,5 yıldan beri, planlı programlı bir şekilde çalışıyorum. Bu çalışmalarımı insanların işlerini aksatmayacak şekilde, belirli saatlere gerçekleştirmeye gayret ediyorum. 10 bin civarında çanta dağıttık. Ekiplerimiz, bunları tek tek ve hane bazında dağıttı. Ulaşamadığımız yerlerdeki vatandaşlarımdan da özür diliyorum. Her gün, zamanımın bir kısmını bu çalışmalara ayırıyorum. Projelerimi anlatmaya çalışıyorum. Bunları yaparken kendi işimi de aksatmıyorum. Çünkü ben belediye başkanlığına profesyonel anlamda bakmıyorum. Çünkü buradan elde edeceğim gelir, benim işimdeki gelirimi artırmaz. Bu bir şeref ve ben bunu yaşamak istiyorum. Ben Keşan’ı layıkıyla yönetmek istiyorum. Çünkü Keşan, benim mezarımın da olacağı, çocuklarımın da burada yaşamasını istediğim bir yer. AK Parti’li aday adayı arkadaşlarımın bazıları çok iddialı açıklamalarda bulunuyorlar: ‘Daha dün geldi, Keşan hakkında hiçbir fikri yok. Zaten onların Keşan’ı tanıması için 5 yıl geçmesi lazım.’ gibi… Oysa ben Keşanlılar’ı isim isim tanırım.”

“DUYUMLARIMA GÖRE ANKETTE BEN ÖNDEYİM!”

Daha sonra, Keşan Belediye Başkanı adayının belirleneceği anket çalışmaları konusuna değinen Bezbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP Genel Merkezi, belediye başkan adayı belirlemesi konusunda çok objektif kriterler uyguluyor. Keşan’da tüm Keşan halkıyla yapılacak anket sonucuyla aday belirlenecek. Benim duyumuma göre ben öndeyim. Ama bunları burada konuşmak doğru değil. Anketlerde biz istediğimiz orandayız. Genel merkez, anket sonucuna mutlaka uyacak. Bu konuda anlayış birliği de var. Anket sonuçları ise adaylara açıklayıcı şekilde bildirilecek. Aday adaylarımız birbiri aleyhinde konuşmadılar. Geçmişte bilboardlar konusunda bir olumsuzluk yaşandı. Ancak, genel merkezin bu boyuttaki konuyla ilgileneceğini sanmam. Bazı yaşanan şeyler hakkında biz hep sustuk. Biz Mehmet Özcan’ı çekelemek isteseydik, kolumuza takıp çarşı ortasında beraber gezmezdik. Bir çekememe, reddetme ve istememe yok. Partimizin kendisini ve aday adaylarını korumak istemesi doğaldır. Özcan’ın istemediği bir parti yönetimi oluştu ama gerginlik daha sonra giderildi. CHP, sanıldığı gibi iç kavga ve çekişmelerin yaşandığı bir parti değil.”

“HAVA KİRLİLİĞİ KONUSUNDA DENETİM YAPILMALI”

Türkiye’nin en kirli havasını soluduklarına kayıt düşen Mustafa Bezbaş, şu görüşlere yer verdi: “Hava kirliliği had safhada. Bu konuda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Türkiye’nin en kirli havasını soluyoruz. Ancak, AK Parti Keşan’da hiçbir zaman iktidar olamayacağı için doğalgaz da Keşan’a gelmeyecek demektir! Ben anket yaptırdım ve bu konuda netim. Görev hükümetin. Yazılı kurallar bunu gerektiriyor.  diyorlar. Bu da onların aleyhine oluyor. Hayati önem arz eden yerlerde Hükümet doğalgazı 100 binin altında olan ilçelere de getirebilseydi bu sorun çözülürdü. Kömürden para kazanan CHP’lilerin Keşan’a doğalgazın gelmesini engellemesi gibi bir tutumları yok. Keşan’da üretilen kömürlerde sorun denetimsizlik. Keşan’a her yerden kömür geliyor. Bunu konuşalım. Belediye kömür girişini denetleyebilmelidir. Dışarıdan gelen kömürlerin, kalori değerleri daha düşük. Uygulamada radikal olmak lazım.”

“TRAFİK SORUNU, SADECE KEŞAN’IN SORUNU DEĞİL”

Keşan’da yaşanan trafik sorununa da değinen Bezbaş, şöyle dedi: “Trafik sorunu konusunda, Edirne Belediyesi’nin uyguladığı gibi işgaliye bedeli alınırsa insanlar özel araçlarıyla çarşıya çıkmazlar. Yıllardır, istediği gibi davranan bazı sorumsuz sürücüler trafiği tıkamaya devam ediyorlar. Trafik sorunu sadece Keşan Belediyesi’nin sorunu değil. İstanbul’da bakanlarına kadar trafik filosu kuran bir ülkenin her yerinde aynı sorun yaşanıyor. Herkes araç satın aldı. Türk insanının içindeki araba sevdası, banka kredilerine yansıdı ve planlananın ötesinde araç satışları da trafiği olumsuz etkiledi. 11 sene iktidarda kalmışsınız duble yol mu yapmayacaksınız? Biz 11 yıl iktidar olsak, bu duble yolların 5 katını yapardık. Bunun en güzel örneği İzmir’de yaşandı. İzmir Metrosu, İstanbul’dan 5 kat ucuza mal oldu.”  

“BORSA ARAZİSİ KONUSUNDA ŞENOL YALI’NIN DĞERLENDİRMELERİNE KATILIYORUM”

Mustafa Bezbaş, programın ilerleyen bölümünde Keşan Ticaret Borsası’nın Keşan Dörtyol mevkiindeki arazisinin Keşan Belediyesi’ne kazandırılması konusunda da şu görüşleri dile getirdi: “Borsa Arazisi konusu Keşan’ın 3-4 yıldır gündeminde. Bu konuda bir rant var. Ciddi ölçüde bir değer artışı var. Bu anlamda Keşan halkının payını istemesi çok doğal. Ben bu konuda Şenol Yalı’nın konuyla ilgili düşünce ve açıklamalarına katılıyor ve altına imzamı atıyorum. O arsa, Keşan Belediyesi ve Keşan Halkı’na kazandırılmalıydı. Keşan’da bu konuda eyyamcılık yapıldı. Ben olsaydım, Borsa’yla konuşup bu konuyu çözerdim. Hatta bu pazarlığa mezbahayı da katardım.”  

“MEHMET ÖZCAN’IN BAŞARISIZ OLDUĞUNU SÖYLEMEDİK”

Bezbaş, CHP’nin Keşan’da başarılı bir belediyecilik yaptığının da altını çizerek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “CHP’li belediyecilik adına biz Mehmet Özcan’ın başarısız olduğunu söylemedik. 10 yıl içerisindeki hizmetleri için kendisine teşekkür ederiz. Bu ülkenin pırıl pırıl insanlarının da Mehmet Özcan’ın yaşadığı şerefi yaşamalarını istiyoruz. Diğer aday adaylarımız da bu iş için yola çıktı. Biz kendisi yanlış yaptığı zaman eleştiririz. Biz onun hatalarını da kabul ederiz. Çünkü Mehmet Özcan, Keşan’ın belediye başkanıdır. Biz para peşinde koşsaydık, iktidar partisinden aday adayı olurduk.”