Dün saat 05.30 sıralarında İpsala’da meydana gelen kazada, TÜ (Trakya Üniversitesi) İpsala Meslek Yüksekokulu (MYO) Dış Ticaret Bölümü 2. öğretim 1. sınıf öğrencisi Cezkan Tombul (20) hayatını kaybederken, Dış Ticaret Bölümü 2. öğretim 2. sınıf öğrencisi Fatih Meral (24) ise ağır yaralandı.

Olay şöyle gelişti: 24 yaşına giren Fatih Meral’in doğum gününü kutlamak üzere biraraya gelen öğrenciler, saat 05.30 sıralarında evden ayrıldı. Meral, yönetimindeki 34 GY 086 plakalı otomobille İpsala Bayrambey Mahallesi Enez Caddesi’nde seyrederken, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil, Tarım Kredi Binası duvarına çarparak bahçeye girdi. Kazada otomobilde yolcu olarak bulunan Cezkan Tombul olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan sürücü Fatih Meral ise İpsala 112 Acil Servis ambulansı ile önce İpsala Devlet Hastanesi’ne oradan da Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralı Meral daha sonra ise Edirne’deki Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Cezkan Tombul’un cenazesi İpsala Devlet Hastanesi Morgu’nda nöbetçi cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından, İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.