AYGÜL KONAR

Özkaya konuşmalarına, Cumhuriyetimizin 97. yılını kutlayarak başladı.

“ÇEMBER GİTTİKÇE DARALIYOR”

Koronavirüs salgınının dünyada olduğu gibi ülkemizde de arttığını, tedbirlerin daha sıkı olması gerektiğini belirten Özkaya, şunları söyledi: “Koronavirüs salgını Keşan’da da çok sık görülmeye başlandı. Çember gittikçe daralıyor. Herkesin çok daha dikkatli ve tedbirli olmasında fayda var. Vatandaşımız daha sıkı tedbirler almalı, mesafeye ve hijyene daha çok önem versinler, sosyal ortamlardan kaçınsınlar.”

Doların yükselmesiyle birlikte altın fiyatlarının da arttığını ifade eden Özkaya, Altın, 15 gün öncesindeki fiyatının üstüne baya yükseldi. Gram altın dün, 505-506 TL’lere kadar çıktı. Bugün ise 502 TL civarında. Altın, ons olarak dünyada biraz düşüşe geçti aslında, iç piyasada da biz bunu anlayamadık, çünkü dolar 8.30’lara kadar çıktı. Dünyada altın dolarla satıldığı için ve maalesef bizdeki doların da yükselişinden dolayı altın yine 500 TL ve üzerinde” dedi.

“ALTININ ONS OLARAK HANGİ YÖNDE GİDECEĞİNİ BİLEMİYORUZ”

Önümüzdeki hafta Amerika’daki seçimlerin altında belirleyici bir etkeni olacağını dile getiren Özkaya, sözlerini şöyle sonlandırdı: Önümüzdeki hafta Amerika’da seçimler var. Altın fiyatları biraz daha belirleyici olabilir. Şu an olumlu ya da olumsuz kestiremiyoruz. Altının ons olarak hangi yönde gideceğini bilemiyoruz. İçerideki dolar yükselişinden dolayı Türk yatırımcısı kazançlı. Çünkü dolarla beraber altın da yükselmiş oluyor. Altında, kısa vadeli hareketlerden kaçınmak lazım, orta vadeli hareketlerde biraz yükseliş olabilir. 15 günde altının gramı 17 TL civarında arttı. Amerika’daki seçimler altında belirleyici bir etken olacak. Mevcut başkanla devam ederlerse, Amerika’da bir yardım paketi düşünülüyor. Onu da seçim sonrasına bıraktılar. Yardım paketi geçerse altın biraz daha yükselir. Çünkü para piyasasını bollaştıracak, nakit akışı sağlanacak. Mevcut başkan ve yardım paketi ile beraber altın biraz daha yukarı çıkabilir. İzleyip görmek lazım. Dünyadaki onsun düşüşü bizde hissedilmiyor.”