Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Dönmez, dün yaptığı açıklamada, her geçen gün artan terör olayları ve gelen şehit haberlerinin kendilerini son derece üzdüğünü söyledi.

Dönmez, bazı olaylarda susmanın daha iyi bir mesaj olabileceğini kaydederek, “Ülkemiz büyük bir kaostan çıktı. Ülkemizin her bölgesinde çatışmalar var. Son günlerde iyice artan şehit haberleri bizi çok üzüyor. Ailelerimiz her gün yıkılıyor. Bataklığı kurutmak için üstüne toprak, toz, kireç atmayacaksın, inine girip yuvasını temizleyeceksin. Yuvayı temizlemek için bu örgütlere para akışını sağlayan her musluğun kesilmesi gerekir. Alevisi, Kürdü, Çerkezi, Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan her bireyin vatanseverliği her zaman ön planda olmalıdır. Yaşayacak bir ülkemiz var. Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği beraberliği içerisinde bizler ve bizim gibiler her mücadelede olmak zorundayız. Üzüldüğüm konu; insanların neye alıştırıldığına bakmaktır. Şehit yakınları her zaman üzülür; bizler misafir gibi gideriz. Komşuları da misafir gibi gider. Ama arkasını dönüp bir daha bakmazlar. Ateş, her zaman düştüğü yeri yakar. Yanan yer orasıdır.” diye konuştu.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İLKELERİNİ UNUTMAMALIYIZ

Gencecik evlatların ülkesini ve bayrağını severek can verdiğini belirten Dönmez, şöyle devam etti: “Bunu inşallah tüm insanlar anlar. Temennimiz bu. Fazla konuşmak istemiyorum. Şehitlik ve gazilik mertebelerini insanlar nasıl algılıyor bilemiyorum. Çünkü her insan farklı düşüncededir. Onlar devletin memuru olarak görüyorlar çünkü. Devlet memurluğu vatanı korumaktır. O üniformayı giymek zaten bir onurdur. Tüm şehitlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Ülkemizin huzuru ve güzelliğini korumak istiyorsak okumamız gerekiyor, barışçıl olmamız gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini unutmamalıyız, temelimizi unutmamalıyız. Osmanlı torunu olduğumuzu unutmamalıyız. Cumhuriyet çocuğu olduğumuzu unutmayarak öyle yaşamalıyız.”