Keşan’dan Edirne yönüne Migros’a ve İstasyon Mahallesine gitmek isteyen vatandaşlar giriş yolunu bulmakta zorlandılar. Yeni yapılan Dörtyol Kavşağı düzenlemesiyle Edirne’den gelen araçlar için yapılan üst yol ile Migros’a girişin kapanmasından sonra Keşan’dan Migros’a ve İstasyon Mahallesine gitmek isteyen vatandaşlar herhangi bir uyarı levhasının olmamasından dolayı yolu bulmakta zorlandılar.
3 KM GİTTİKTEN SONRA BİR DÖNERİN YAPILDIĞINI GÖRDÜK
Geçen hafta içinde Küçükdoğanca sapağından İstasyon Mahallesine dönüş yapan vatandaşlar, bu hafta sonu yapılan yeni düzenlemeyle Migros’a ve İstasyon Mahallesine aynı yoldan giriş yapamadılar. Vatandaşlar Dörtyol Kavşağından 3 km Edirne yönüne giderek yeni yapılan döneri kullanmak zorunda kaldılar. Herhangi bir uyarı levhasının olmadığını söyleyen vatandaşlar “Her zamanki gibi İstasyon Mahallesinden dönerek Migros ve oradaki işletmelere gitmek için girdiğimiz yolun kazıldığını fark ettik. Yaklaşık 3 km gittikten sonra bir dönerin yapıldığını gördük ve dönerden Keşan yönüne gelebildik.” dediler.
HERHANGİ BİR UYARI LEVHASI YOK
İstasyon Mahallesinde başka bir girişin daha olduğunu belirten vatandaşlar, “İstasyon Mahallesine giriş Migros’tan geçilerek eski askeriye içindeki yoldan yapılabiliyor ama herhangi bir uyarı levhası yok. Sadece buradaki insanlar biliyor. Migros ve İstasyon Mahallesine gelmek isteyen herhangi bir vatandaş bilemez. Çünkü uyarı levhası yok.” şeklinde konuşarak kavşak düzenlemesindeki tabelaların yetersiz olduğunu söylediler.
ACİL BİR DURUM OLSA BUNUN SORUMLULUĞUNU KİM ALACAK?
İstasyon Mahallesinde bulunan bir diğer işletmenin TREDAŞ’a ait olduğunu söyleyen vatandaşlar, “TREDAŞ ekipleri Keşan yönüne gitmek için 3 km yol gitmek zorunda kalıyorlar. Acil bir durum olsa bunun sorumluluğunu kim alacak?” diye sorarak yapılan düzenlemenin yanlış olduğunu kaydettiler.
AMBULANS YOK YERE 5.5 KM FAZLADAN YOL YAPACAK
Edirne yönüne giderken İstasyon Mahallesinden Küçükdoğanca, Karasatı ve Çobançeşme köylerinin olduğunu hatırlatan vatandaşlar, “Buradan gelen köylüler eskiden İstasyon Mahallesinden Keşan’a doğru gidebiliyorlardı. Yeni düzenleme ile sapaktan yaklaşık 2.5 km yol gidip 3 km de geri dönülerek Migros Kavşağına gelene kadar 5.5 km yol yapması gerekecek. Sağlıkla ilgili bir sorun olsa yada itfaiyeye ihtiyaç duyulsa Ambulans ve itfaiye yok yere 5.5 km fazladan yol yapacak. Saniyenin dahi önemli olduğu bu gibi sorunlarla karşılaşıldığında sorumluluğu kim üstlenecek.? diyerek yetkililerden konuyla ilgili acil olarak önlem alınmasını ve yolun durumu hakkında açıklama yapılmasını istediler.