HABER MERKEZİ

Erikli’de geçen yıl uygulamaya konulan kimlik bildirim sistemi hakkında konuşan Dost, şunları söyledi: “Kimlik bildirim sistemi uygulanmaya başlanmasıyla birlikte işletmeler ve ev sahipleri olmak üzere herkes olumlu yönde bir gelişmenin olduğunu gördü. Uygulama Erikli’ye belli bir düzen getirdi. Ayrıca uygulamanın ticarete de, katkısı oldu. Bölgeye gelen insanlar daha rahat etmeye başladı. Bu yıl, olumlu yansımalarını daha iyi şekilde hissetmeye başlayacağız. Kısacası, uygulama bölgenin geleceği için son derece iyi oldu.”

HER TATİLCİ KAYIT ALTINA ALINIYOR

Süleyman Dost, sözlerine şöyle devam etti: “Kimlik bildirim sistemi girişleri; otel ve pansiyonlarda olduğu gibi evlerde de uygulanmaya başladı. Böylece bölgeye gelen her tatilci kayıt altına alınıyor. Erikli’de sabıkalı ve aranan kişilerin konaklaması mümkün olmayacak. Uygulamayla birlikte, Erikli’de huzurun artacağını düşünüyorum ve daha güvenli olacaktır. Geçen yıl uygulamadan iyi bir netice alınmıştı ve bu yıl kapsamın daha da artırılacağına inanıyorum.”  

ERİKLİ’YE KATKI SAĞLAYACAKTIR

“Peki, yaz mevsiminden beklentileriniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Dost, sözlerini şöyle tamamladı: “Düzenin ve huzurun arttığı bir yeri, tercih edenlerin sayısında da artış yaşanır. Bölgede bu yıl, iyi bir sezonun yaşanacağına inanıyorum. Ayrıca Erikli’de düzenlenecek olan festivallerde bölgenin tanıtımı açısından iyi olur. Geçen yıl düzenlenen festivalden esnaf ve misafirler olmak üzere herkes memnun kaldı. Bu yıl festival sayısının fazla olması da Erikli’ye önemli bir katkı sağlayacaktır.”