DSİ 11. Bölge Müdür Yardımcısı Enver Ongun, İşletme Bakım Şube Müdürü Gökhan Köse, İpsala DSİ Şube Müdürü Egemen Gökalp, DSİ Genel Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Ayşegül Yılmaz, Sevinç Biberoğlu, Uğur Kolsuz, Edirne Bölge Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Erdoğan Yanılmaz, İpsala DSİ Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Recep Çomak ve Esma Kara, Kaymakam Bekir Dınkırcı’yı ziyaret etti.

Dün saat 15.00’te gerçekleşen ziyarette konuşan DSİ 11. Bölge Müdür Yardımcısı Enver Ongun, “Keşan ilçesinin içme suyunu karşılayan Kadıköy Barajı’nın 56 milyon m3 depolama hacmi var. Şu anda 10 milyon m3 su bulunmakta. Bunun 1,5 milyon m3’ü ölü hacim, bizim hiç kullanamayacağımız bölüm. 1milyon m3 civarında da buharlaşmanın olacağını hesaplıyoruz. Bize kullanabileceğimiz 7,5 milyon m3 aktif hacim kalıyor. Bunun da 5 milyon m3’ü Başbakanlığımızın oluru ile Keşan’a içme suyu olarak verilecektir. Dolayısıyla Kadıköy Barajımızda içme ve kullanma suyu olarak 1,5 yıl yetecek kadar su kapasitesi var.

Bu durumda Kadıköy Barajı’ndan tarımsal sulama amaçlı bu sezonda su verilmeyecektir. Bu konuda resmi yazışmalarla ilgili çiftçilerimizi uyardık. Tüm barajlarımız içinde sadece Kadıköy Barajı’nda su sıkıntısı var.” dedi.

Kaymakam Bekir Dınkırcı, DSİ 11.Bölge Müdür Yardımcısı Enver Ongun ve beraberindekilere nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bizler tarımsal sulamada ve içme suyunda ülke genelinde su bilincini ve tasarruflu kullanım bilincini yaygınlaştırmak geliştirmek zorundayız. Modern sulama tekniklerini kullanmak zorundayız. Artık klasik anlamda vahşi sulama ile tarımsal arazimizi sulayamayacağımızı bilmemiz gerekiyor. Bunun için de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Trakya Kalkınma Ajansı, Ziraat Bankası veya ilgili kurum ve kuruluşlardan temin edilecek kaynak, fon ve hibe destekleriyle modern sulama tekniklerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gerekiyor.” dedi.