Geçen Cumartesi günü saat 12.00 sıralarında DSP Keşan İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen anma törenine, DSP Keşan İlçe Başkanı Yusuf Nalbantoğlu, DSP Keşan İlçe eski Başkanı Cem Akgül, DSP Keşan İlçe Yönetim Kurulu eski üyesi Cavit Deniz,  CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ile DSP ve CHP’den bazı partililer katıldı.

DSP Keşan İlçe Başkanlığı adına açıklamada bulunan parti üyesi Taner Karatepe, “Bazı insanların ne kadar istisna ve değerli oldukları ne yazık ki ölümlerinin ardından zaman geçtikçe çok daha iyi anlaşıldığı bu günümüzde belli oluyor. Bülent Ecevit’in bu konuda en istisna kişilik olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz .” şeklinde konuştu.

Ecevit’in Türk siyasi tarihinin en önemli isimlerinden biri olduğuna değinen Taner Karatepe, Ecevit’in yaşadığı dönemde gerek ülkemizden gerekse dünya ülkelerinden gerekli saygıyı ve değeri gördüğünü ifade ederek, “Bugün onun yokluğunu her zamankinden daha çok hissediyoruz.” dedi.

Ecevit’in siyasi yaşamında nezaketi, cesareti ve inancı ile halkımızın kalbinde yerini koruduğunu ifade eden Taner Karatepe, “Onun aramızdan ayrılmasının üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk halkıyla ilgili düşünceleri ve uygulamaları hala en çok ihtiyaç duyduğumuz siyaset yapma modeli olarak varlıklarını sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin, işçi hakları, insan hakları ve gerekse halk için yaptığı her türlü evrensel normlara uygun düzenlemeleri Bülent Ecevit’e borçlu olduğunu ifade eden Karatepe açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Türkiye ve Türk halkı onu unutmayacaktır. Aramızdan ayrılışının 10. Yılında Bülent Ecevit’i bir kez daha saygı, sevgi ve rahmetle anarken kalplerimizdeki müstesna yerinin asla silinmeyeceğini vicdanlarımızdaki sesinin ise asla kaybolmayacağını bir kez daha belirtmek isterim. Nur içinde yat Sayın Mustafa Bülent Ecevit.”

Programda konuşan CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ise şunları kaydetti: “Cumhuriyet Halk Partisinde Genel Başkanlık yapmış gerek genel başkanlığı süresinde gerek hükümet olduğu dönemlerde gerekse siyasi parti çalışmalarında önemli kararlara imza atmış dürüst, ilkeli sol söylemleri ile öne çıkmış bununla kalmayıp hükümet olduğu dönemlerde halktan yana tavırları ile Türk siyasi tarihinde önemli roller oynamıştır. Sayın Bülent Ecevit’i saygıyla ve minnetle anıyorum. Mekanı cennet olsun.”