Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, önceki gün geldiği İpsala’da, partisinin İpsala Belediye Başkan Adayını açıkladı.

Saat 11.00 sıralarında, konvoy eşliğinde İpsala Cumhuriyet Meydanı’na gelen Masum Türker,

burada davul-zurna eşliğinde partilileri tarafından karşılandı. Daha sonra ilçe teşkilatını ziyaret eden Türker, burada DSP İpsala İlçe Başkanı Süleyman Onar ve partililerle görüştü.

Daha sonra İpsala Belediye Düğün Salonu’na geçerek salonu dolduran DSP’lilere hitap eden Masum Türker, Özer Çınar’ın İpsala Belediye Başkan adaylığını açıkladı.

Türker, iktidar partisiyle birlikte ana muhalefet partisinin de bölücülerle işbirliği yaptığını iddia ederek, “Bunu saklayacaklar, inkar edecekler. Ama seçime yaklaştığımız zaman listelerinde, özellikle büyük

kentlerden bölücülerin temsilcilerini aday olduğunu göreceksiniz. Bu noktada halkımıza, Trakyalılara büyük bir görev düşüyor. Bizlere özgürlüğü bırakan, başka bir ülkenin esaretinden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak gerekiyor. Onun emaneti Türkiye Cumhuriyeti’dir. Buna en iyi yanıt da, belediye yönetimlerinin Atatürkçü ama onları yönetenlerin de Atatürk’e sahip çıkan bir parti olmasıdır. O parti de Demokratik Sol Parti’dir.” dedi.

DSP’NİN İLK ADAY AÇIKLAMASI İPSALA’DAN

Masum Türker, konuşmasının ardından ise DSP’den İpsala Belediye Başkan Adayı olan Özer Çınar’ı sahneye davet etti ve Çınar’ın elini kaldırarak, DSP’nin Türkiye genelindeki ilk belediye başkan adayının İpsala’ya ve DSP’ye hayırlı olmasını diledi.

Törene Türker’in yanısıra, DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakaloğlu, Parti Meclisi üyeleri Orhan Yeşilyurt, Bayram İğdeli, Mustafa Aslan ve Yakup Kavluk da katıldı.