Demokratik Sol Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Cem Akgül, dün yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 90. Kuruluş Yıldönümü törenlerinin ve ardından gerçekleştirilen etkinliklerin, tüm yurtta olduğu gibi Keşan’da da yoğun katılımlı ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydederek, “Dost düşman, Cumhuriyetimizin sahipsiz olmadığını bir kez daha gördü. Gezi Ruhu devam ediyor, bayrağını, flamasını ve afişini kapan vatandaşlarımız Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına koştu. Halkımızın bu duyarlılığı bizleri de gelecek için umutlandırdı” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ ALANLARDA TEPKİSİNİ GÖSTERDİ

Vatandaşların ve özellikle gençlerin önce Gezi Parkı, ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında gösterdiği duyarlılığın ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu ifade eden Akgül, “Halk yine kendi iradesiyle yapılacak olan yerel seçimlere de yansıyacaktır. Aslında buna sadece yerel seçim demek de yanlış. Bu seçimler AKP’nin düşüşe geçerek artık ülke idaresinden düşürüleceğini işaret eden seçim olacak alternatif olarak düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşleri’ne katıldı. Alanlara toplanarak tepkisini gösterdi. Cumhuriyetimizin sahipsiz olmadığını ortaya koydu. Bu duyarlılık ve hassasiyet, önümüzdeki yıl Mart ayı sonunda” diye konuştu.

ÇEVİKEL ASLINI İNKAR MI EDİYOR?

Sözlerine AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel’in, Andımız ile ilgili olarak yerel basında yer alan açıklamasına değinerek devam eden Akgül,  şöyle konuştu: “Andımız asla ırkçı bir söylem değildir. AK Parti İlçe Başkanı Hakan Çevikel’in yaptığı bu açıklama esef vericidir. Hep Keşan’da yaşayan insanlarız, ailesini, sülalesini tanıyoruz. Ama onun belki de genel merkezine yaranmak için yaptığı bu açıklama çok büyük bir talihsizliktir. Kendisi de yıllarca bu andı okuyarak büyüdü. Eğer yaptığı bu açıklamada samimiyse bu tamamen kendi benliğini inkar etmektir.”

YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Açıklamasının sonunda partisinin 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin çalışmaları hakkında bilgi veren Akgül, DSP Genel Merkezi’nden bugüne kadar gelen talimata göre her seçim bölgesinde mutlaka aday gösterilmesi gerektiğini bildirerek, “Biz de şu an için çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Genel merkezimizden başka bir talimat gelmediği sürece zamanı ve günü geldiğinde adaylarımızı açıklayarak DSP olarak oy pusulasındaki yerimizi alacağız. Bu konuda genel merkez ne derse o olacak ama benim kesin olarak bildiğim bir şey var o da her seçim merkezinde il genel meclisi için mutlaka aday göstereceğiz” diye konuştu.