Demokratik Sol Parti (DSP) Keşan İlçe Başkanı Mustafa Cem Akgül, dün saat 15.30’da Eski Adliye Binası’nda bulunan parti merkezinde yaptığı açıklama ile geçen hafta sonu partilerinin Ankara’da yapılan kurultayı hakkında bilgi verip değerlendirmelerde bulundu.

KEŞAN’DAN 3 KURULTAY DELEGESİ İLE KATILDIK

DSP  Kurultayı’nın toplantısının büyük bir coşku ve heyecan içinde geçtiğini ve mevcut Genel Başkan Masum Türker ile Emrah Konuralp’in aday olduklarını belirten Akgül, şu bilgileri verdi: “Biz Keşan İlçe Teşkilatı olarak 3 delege ile katıldığımız kongrede kendimize daha yakın bulduğumuz ve partimizi gençleştireceğine inandığımız için Emrah Konuralp’i destekledik.  Konuralp’in listesinde Cavit Deniz Merkez Disiplin, ben de Parti Meclisi Asil Üye olarak yer aldık. 737 delegeden 635’inin katıldığı kongrede Masum Türker 448 oy alarak tekrar genel başkan seçildi. Bizim desteklediğimiz liste 172’de kalırken 15 oy da geçersiz sayıldı.”

DEĞİŞİMDEN YANA TAVIR KOYDUK AMA KAZANAMADIK

 DSP delegesinin kurultayda değişimden yana tavır koymadığını ve eski genel başkan ile neredeyse yine birçoğu aynı olan yönetimi tercih ettiğini kaydeden Akgül, “Bizim gönlümüzden değişim ve partimizin gençleşmesi geçiyordu ama bu mümkün olmadı. Şimdi ilçe yönetimi olarak en kısa süre içinde bir toplantı yapıp bunu değerlendireceğiz. Alacağımız karar doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

GENEL MERKEZ BİZİ GÖREVDEN ALABİLİR

Bir iki gün içinde yapacakları yönetim kurulu toplantısından sonra Keşan İlçe Başkanlığı görevini yürütüp yürütmeme konusunda bir karar vereceğini de ifade eden Akgül, “Biz kurultayda Masum Türker’in karşısındaki listede yer aldık. Genel merkez şimdi bir tasarrufta bulunup bizi görevden de alabilir, ben de ilçe başkanlığı görevinden istifa edebilirim. Bu önümüzdeki bir iki gün içinde belli olacak.” dedi.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Genel merkez tarafından görevden alınmaları veya kendisinin ilçe başkanlığı görevinden istifa etmesi halinde de DSP için çalışmaya devam edeceğini söyleyen Akgül, sözlerini şöyle tamamladı: “Önümüzde yerel seçimler var ve partimize özellikle genç ve orta yaş diyebileceğimiz birçok kişiden talep ve ilgi var. Eğer genel başkan değişikliği gerçekleşmiş olsaydı bu arkadaşlarımız en kısa süre içinde üye olup partimize katılacaklardı. Biz genel başkan kim olursa olsun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da partimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz”