HABER MERKEZİ

Konferansa Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni temsilen Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve EDSYB Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Aytın katıldı. Konferans kapsamında; Dünya ve Avrupa Simental Konfederasyonlarının Yönetim Kurulu Toplantıları, Avrupa Simental Federasyonu (ESF)  Genel Kurulu, teknik toplantılar,  Dünya Simmental-Fleckvieh konferansı, işletme ziyaretlerinin yanı sıra İzmir İlinin tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı kültür turu da düzenlendi.

Konferansa yurt dışından 5 kıtadan 19 farklı ülkeden 75 katılımcının yanı sıra Türkiye’den Kamu Kurum ve Kuruluşları, Merkez Birliği Yönetim ve Denetleme Kurulu üyeleri, İl Birlik Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Üniversitelerden Akademisyenler başta olmak üzere 300’ü aşkın kişinin katılımı ile gerçekleşen konferansın ilk gününde Avrupa Simental-Fleckvieh Federasyonu 32. Genel Kurul Toplantısı Federasyon Başkanı Josef Kucera’nın sunumuyla başlamıştır.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan Konferansın açılışında yaptığı konuşmasında “Dünya nüfusu içerisinde 800 milyon insanın açlık tehlikesine maruz kaldığı düşünülürse, insan beslenmesi ve gelecekteki gıda güvenliğinin sağlanması her geçen gün daha fazla önem arz etmektedir.  Bu açıdan, hayvansal üretim adına yetiştiricilerimizin yaptığı iş,  insanlık için stratejik ve bir o kadar da kutsal bir özelliğe sahiptir” dedi.

22. Dünya Simental-Fleckvieh Konferansı Genel Başkan Yardımcısı Sebastian Auernig ve Peter Wenn ile  George Röhrmoser’in oturum başkanlığında başlatılmış olup, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, TİGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Durali Koçak ve canlı bağlantı ile Dünya Simental-Fleckvieh Federasyonu Başkanı Fred Schuetze’nin açılış konuşmalarının ardından GTHB Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Teknik İşler Şube Müdürü Dr. Onur Şahin, Bavyera Eyaleti Tarımsal Araştırma Merkezinden Bernhard Luntz, Avusturya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinden Franz Steininger ve WSFF Başkanı adına Bruce Holmquist’in teknik sunumları ile konferans devam etmiştir.

Konferansın 2. gününde bölgede Simental yetiştiriciliği yapan hayvancılık işletmelerine Teknik Gezi düzenlenmiştir. Katılımcılar teknik gezi sırasında ülkemizdeki Simental yetiştiriciliğine dair bilgi edinmenin yanı sıra; Efes, Meryem Ana ve Şirince Köyü gezileri ile de İzmir’in tarihi-turistik yerlerini görmüşlerdir.

Konferansın 3. gününde yapılan İl Birlik Başkanları toplantısında Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından Birlik Başkanlarına süt kalitesinin desteklenmesi ile damızlık düve desteği konularında bilgilendirme yapılmış ve İl Birlik Başkanları tarafından toplantının sonuç bildirgesi hazırlanmıştır.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Merkez Birliğine ait Menemen’de bulunan Gen-TÜRK yerli boğa üretim istasyonunu ziyaret ederek tesis ve boğalar hakkında bilgi edindiler.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ