Sonay CAN

 

Trafik kazasında hayatını kaybeden ve adı, anne-babası Sevil - Hikmet Baydar tarafından yaptırılan okula verilen Yekta Baydar için dün Yekta Baydar Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu’nda anma programı gerçekleştirildi.

Törene, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Murat Aras ve Turgut Yıldız, Yekta Baydar’ın annesi Sevil Baydar, babası Hikmet Baydar ile kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı.


KIRDEMİR: HER CANLI, BU DÜNYA SAHNESİNDE ÜSTLENDİĞİ ROLÜ OYNAR

Saat 13.30 sıralarında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan, sunuculuğunu okulun Türkçe Öğretmeni Nihal Akkaya Yıldırım’ın yaptığı programda ilk olarak Okul Müdürü Avni Kırdemir söz aldı.

Kırdemir, açılış konuşmasında şunları kaydetti: “Burada Yekta Baydar’ı anmak için toplanmış bulunmaktayız. Her canlı, bu dünya sahnesinde üstlendiği rolü oynar ve rolü sona erdiğinde sahneden çekilir. Ancak bazı insanlar, arkalarında bıraktığı izlerle adlarından her zaman söz ettirirler. Eğer Yekta Baydar adı bugün hala anılıyorsa, bu, onun geride bıraktığı eserdendir. Başarılı bir hayatı dolu dolu yaşarken, ansızın aramızdan ayrılan Yekta Baydar’ın, anne ve babası, bu okulu yaptırarak, onun ardından binlerce Yekta Baydar’ların başarılı bir yaşama ilk adımı atacakları eğitim ortamını yavrularımıza kazandırdılar.”

DERSLİK İSTEDİ

Kırdemir, sözlerinin devamında, ilçede tercih edilen okulun, sınıf ve derslik taleplerini karşılayamadığına dikkat çekerek, acil olarak ek dersliğe ihtiyaç bulunduğunu söyledi.


ÖZGEÇMİŞİ VE OKULUN TARİHÇESİ OKUNDU

Programın devamında, Yekta Baydar’ın özgeçmişi, okul öğrencilerinden Açelya Bezbaş; Yekta Baydar Ortaokulu’nun tarihçesi de Hakan Cesur tarafından okundu. Ardından Bekir Dınkırcı bir konuşma yaptı.


DINKIRCI: SİZLERİN; YÜZLERCE, BİNLERCE EVLADINIZ VAR

Daha sonra söz alan Dınkırcı, “Bu gün bizim için mesaj dolu, duygu dolu son derece anlamlı bir gün. Cana can vermek elbette ki kolay değil. Herkes bir gün ömrünü tamamlıyor ve ebediyete intikal ediyor. Önemli olan bu dünyada iz bırakabilmek ve bıraktığınız izi de sürdürebilir kılmaktır. Rahmetli Yekta Baydar’ın mekanı cennet olsun. Bu okulun yapımını sağlayan çok değerli annelerine, babalarına müteşekkir olduğumuzu bir kez daha dile getirmek istiyorum.

Üzücü bir trafik kazasından sonra Yekta Baydar kardeşimizi evladımızı kaybettik ama Sevil Hanım ve Hikmet Bey emin olunki sizlerin yüzlerce binlerce evladınız var. Bu şekildeki hizmetten sonra gerek Yekta gerek sizler bu dünyada iz bıraktınız. Dünya var olduğu sürece bu iz devam edecektir.” dedi.


ŞİİRLER OKUNDU

Anma gününe özel hazırlanan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin eserlerini okunması ve öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile anma programı sona erdi.