DSP Eski Genel Başkanı ve Merhum başbakanlardan Bülent Ecevit vefatının 9.yıldönümü olan bugünde DSP Keşan İlçe Binası’nda düzenlenecek bir programla anılacak.

Konuyla ilgili olarak dün bir açıklama yapan DSP Keşan İlçe Başkanı Fikret Akan, “Kurumcumuz ve kuramcımız eski Başbakanlardan ve partimizin genel başkanı merhum Bülent Ecevit’in 9. Ölüm yıldönümü nedeniyle Eski Adliye Binası’nda bulunan parti binamızda saat 12.00’de bir anma töreni yapılacaktır. Tüm halkımızı ve partililerimizi anma programına davet ediyoruz” dedi.

Başbakanken 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştiren Ecevit, 1999 yılında Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirilmesiyle DSP’nin oylarını iki katına çıkarmasına neden olmuştu. 2001 yılında Türkiye’nin en ağır ekonomik krizi esnasında DSP-MHP-ANAP Koalisyonu’nda yine başbakan olan Ecevit Hükümet’i İMF ile anlaşmış ve Kemal Derviş’i Türkiye’ye getirdiği için tartışmalara neden olmuştu.

Türk siyasetine erdemli ve dürüst kişiliği ile damgasını vuran Ecevit, 5 Kasım 2006 Pazar günü dolaşım ve solunum yetmezliği sonucu 81 yaşında hayata veda etmişti.