Edirne Barosu Başkanı Av. Özgür Yıldırım, son zamanlarda ülke gündeminde önemli ölçüde tartışılan internete getirilen yasaklar, çocuk gelinler ve çocuk istismarına yönelik eleştirilerde bulundu.

Önceki gün, Keşan Hükümet Konağı girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, internette paylaşılan fikir ve düşüncelerin, Anayasal bir hakkın kullanımına yönelik olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Anayasamıza göre İnternet yasakları; düşüncenin, kanaatlerin, haberleşmenin ve fikir alışverişinin sansürlenmesidir. Zamanlaması da son derece manidardır!”

“ÇOCUK GELİNLERE DİNİ NİKAH KIYANLAR, ÇOK AĞIR YAPTIRIMLARA UĞRAR”

“Çocukların cinsel istismarı” suçunun unsurları ve ceza miktarlarının TCK (Türk ceza Kanunu)’nın 103. Maddesi’nde düzenlendiğini kaydeden Özgür Yıldırım, şunları söyledi:  deyiminden; İlgili maddenin birinci fıkrasının bendine göre on beş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış, İlgili maddenin birinci fıkrasının bendine göre ise diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar anlaşılmaktadır. Resmi din görevlilerinin veya resmi din görevlisi olmayanların, <çocuk gelinlerin> dini nikahlarını kıymaları eylemi TCK 103/1-b maddesinde geçen <İradeyi etkileyen başka bir neden> olarak değerlendirilirse <çocuk gelinlere> dini nikah kıyanlar, çok ağır yaptırımları olan bu suça iştirak etmekten cezalandırılmış olurlar.”