Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatilin sona ermesi nedeniyle düzenlenen ve saat 12.30 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törene, Edirne Barosu Keşan Temsilciliği Başkanı Atalay Tutal ve avukatlar katıldı.

TUTAL: TERÖR BİR AN ÖNCE SON BULMALI

Törende, Atatürk Anıtı önüne çelenk ve çiçek sunuldu. Çelenk sunumunun ardından basın açıklaması yapan Tutal, “2015-2016 Adli Yılı’nın açılışı nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk koyduk. Keşanlı avukatlar olarak Atatürk’e, önderimize bağlılığımızı bir kez daha gösteriyoruz. Yine Türkiye’de gündemin konusu şehit haberleri. Bir an önce terörün son bulmasını istiyoruz. Bu vesileyle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz. Umarım en kısa zamanda terör ortamını son bulur” dedi.

MEVCUT DURUM MESLEK SORUNLARIMIZDAN ÇOK DAHA İLERİ

Basın mensuplarının “Avukatlar olarak Keşan’da yaşadığınız sorunlar var mı?” sorusuna Tutal, “Şu aşamada meslek sorunlarını paylaşmayı uygun görmüyorum. Mevcut durum meslek sorunlarından çok daha ileride. Öncelikle ülkenin içinde bulunduğu terör sorunuyla mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Anayasal çizgilerin siyasal iktidar başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarca dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz.” diyerek cevaplandırdı.