AA

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut, vatandaşların günlük hayatta kullanmış olduğu asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar ürünler ile profesyonel maksatla sanayi üretiminde kullanılan makine, sınai gaz tüpleri gibi birçok ürünün piyasadaki denetimlerin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapıldığını ifade etti.

Piyasa Gözetimi ve Denetimi olarak adlandırılan denetim faaliyetleri ile piyasada yer alan ve satışa sunulan ürünlerin güvenli bir şekilde kullanılmasının sağlanması amacıyla 22-26 Ekim tarihleri arasında Türkiye'de Ürün Güvenliği Haftası'nın kutlanacağını aktaran Akbulut, şunları kaydetti:

"Yarın Keşan ilçesinde saat 10:30 Abdülşavur İlkokulu ve 13:30 Yenice Ortaokulu'nda öğrencilere yönelik olarak, genel ürün güvenliği sunumu ve bilgilendirici çizgi film animasyonlarının gösterimi gerçekleşecek. 24 Ekim'de Keşan ilçesinde saat 10:30'da Raşit Efendi İlkokulu ve 13:30 Özel Bahçeşehir Ortaokulu öğrencilerine yönelik genel ürün güvenliği sunumu ve bilgilendirici çizgi film animasyonlarının gösterimi yapılacak. 25 Ekim Perşembe Saat 11:00 Keşan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda sanayici esnaf ve tüketicilerine yönelik olarak genel ürün güvenliği sunumu gerçekleşecek. 26 Ekim'de Cuma Saat 10:30 Edirne Safir Koleji'nde öğrencilere yönelik olarak, genel ürün güvenliği sunumu ve bilgilendirici çizgi film animasyonlarının gösterimi gerçekleşecek."