Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin Aralık Ayı Olağan Yönetim ve Denetim Kurulu toplantısı, dün Keşan’da gerçekleştirildi.

Saat 15.30’da, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf ve Sanatkarları Odası Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıya Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ ile Keşan’daki esnaf odalarının başkanları katıldı. Toplantı öncesi gazetecilere bilgi veren Emin İnağ, “Birlik yönetimi olarak biz geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda ilçelerimizde bölge toplantıları şeklinde toplantılarımızı yapmayı kararlaştırdık. Bu ay da Keşan’dayız. Buradaki amaç ilçelerimizdeki esnafların sıkıntılarını birinci elden öğrenebilmek ve oda başkanlarımızla dertleşebilmek. Hepinizin malumu ekonomi bazı kişiler için güzel ama biz esnaflar açısından gittikçe bozulmakta. Bana göre dibe vurdu. Şu an siftahsız dükkan kapatanlardan tutunda kepenk kapatmalara kadar birçok şey yaşanıyor. Geçmişte de krizler oldu ama bu kriz bize oldukça ağır geldi. Krizin esnaflarımıza verdiği zararı görmek ve birebir onların ağzından dinleyebilmek için bu vesileyle buradayız. Türkiye’deki gerçeklerin farkındayız. Bir taraftan doğuda terör, bir taraftan gittikçe aramızın açıldığı dış ilişkiler. Ekonomik açıdan yüzümüzü Yunanistan’a dönmeliyiz. Ekonomik olarak Anadolu’yu bitirdiler. Bugün İstanbul’da, Anadolu tüccarı bir tek gömlek alıp satmaya götürmüyorsa demek ki o taraf bitti. Biz esnaflar kimle ticaret yapacağız ve geçimimizi sağlayacağız. Yunanistan ve Bulgaristan ile ilişkileri iyi tutmak zorundayız. Ekonomiyi canlandıracağımız kapılar oraları. Edirne olarak da yıllardır bunun gayretindeyiz. Edirne’nin tanıtımı konusunda da sürekli adımlar atmaktayız. Bu gayretlerin sonucunda da para kazanmak zorundayız. Ama aramızı açarsak mutlaka bu kapılarda kapanacaktır. Yoksa bir çift 51 kağıt alarak birbirimizle oyun oynamak zorunda kalırız. Çocuklarımızın istikbali ne olacak? Nereye gidiyoruz, bunu arkadaşlarımızla sürekli konuşuyoruz.” dedi.

SORUNLARI HER ZAMAN GÖRÜŞÜYORUZ.

Toplantıya ev sahipliği yapan Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak ise 7 esnaf odası başkanının sorunlarını bu toplantıda ortaya koyacağını belirterek, şunları söyledi: “Bizler oda başkanları olarak esnafın sorunlarını her zaman görüşmek zorundayız. Çünkü bu sorunlar kendi sorunlarımız. Bizim yetkilimiz de birliğimizdir, birlik başkanımızdır. Onlarda bu sorunları derleyip, üst kuruluşlara ileteceklerdir. Kendilerine burada bulunduklarından dolayı teşekkür ediyorum.”  Konuşmaların ardından toplantıya geçildi.