Erikli Sahili Pazarye-ri’nde bulunan Hazine’ye ait parseller üzerindeki işyerlerine ait daha önce alınmış yıkım kararı ile ilgili olarak yapılan başvuruyu değerlendiren Edirne İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verildiği öğrenildi.

Yıkım kararı ile ilgili olarak işyeri sahiplerinin Edirne İdare Mahkemesi’ne yaptığı başvuru geçen Cuma günü görüşüldü ve mahkeme yıkım kararının yürütmesinin durdurulması kararı verdi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz, KeşanTuhafiyeci ve Manifaturacılar Odası Başkanı İsmail Yüksel ve Sebze,Bakkalve Manavlar EsnafOdası Başkanı İbrahim Aldanmaz, kararı sevinçle karşıladıklarını kaydetti.




YÜKSEL: ESNAFIMIZ AÇISINDAN BİR ZAFER

Pazaryerinin yıkımı sorununun çözülmesi için canla başla çalıştıklarını belirten Yüksel“Oda başkanı olarak bu bizim görevimiz. Avukat Hakan Çevikel’e konuyla ilgili dosyayı verdik. Şu anda yürütmeyi durdurma kararı verildi. Ancak her şey bitmiş değil. Yine de esnafımız açısından bir zafer. Bu sezonu dükkanlar yıkılmadan geçireceğiz gibi görünüyor. Konuyla ilgili dosyayı da Belediye Başkanı’mıza teslim edeceğiz.” dedi.

YIKIM OLSA ERİKLİ 5 YIL GERİ GİDERDİ

Alınan kararın ardından şu anda işyerlerinin yıkımının mümkün olmadığını ifade eden İsmail Yüksel, şunları söyledi: “Dava yeniden görülecek. Bize bu konuda yardımcı olanlara teşekkür ediyoruz. Biz işyerlerinin bu sezon yıkılmamasını istiyorduk. Önümüzdeki dönemde muhakkak bazı gelişmeler olacaktır. Erikli’nin geldiği bir nokta var ve cazibe merkezi haline geldi. Bahse konu yerlerin yıkımı gerçekleşseydi Erikli 5 yıl geri giderdi. En önemli konu da bu. İnşallah önümüzdeki yıl daha güzel olacak. Esnafımız alınan bu kararı hep birlikte kutladı. Bu kararda kazanan Keşan ve Saros Körfezi oldu.”


ALDANMAZ: BİNLERCE KİŞİYİ İLGİLENDİREN BİR KARAR

Konuyla ilgili olarak konuşan Aldanmaz da, kararın büyük bir sevinç yarattığının altını çizdi.

Oda başkanı olarak konuyla ilgili bazı girişimlerde bulunduklarını dile getiren Aldanmaz, “İlk olarak Avukat Hakan Çevikel ile görüştük. Arkadaşlarımız vekaleti kendisine verdi. Pazaryerinde bizim 2 üyemiz var. Ancak oradaki 39 esnaf 3 ay kazandığı parayı Keşan’da harcıyor. Oradaki esnaflar Keşanlı. Biz bu yazı esnafın orada geçirmesini istiyorduk. Bu da şu anda gerçekleşmiş gibi görünüyor. Yürütmeyi durdurma kararı olumlu yönde oldu. Öte yandan bu karar en az bin kişiyi yakından ilgilendiriyor. ” diye konuştu.

ESNAFIMIZ GEREKLİ TEDBİRLERİNİ ŞİMDİDEN ALSIN

Yıkımların esnaflar kadar tatilcileri de yakından ilgilendirdiğinin altını çizen İbrahim Aldanmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Yaz sezonunda orada binlerce vatandaşımızı misafir ediyoruz. O işyerleri yıkıldıktan sonra aradıklarını bulamayan vatandaşlar belki de bir daha bölgemize gelmeyecek. İleride çıkacak olan kararlara göre biz yine girişimlerde bulunacağız. Ancak esnafımız da gerekli tedbirlerini alsınlar. Çünkü önümüzdeki yıl aynı sıkıntılar yaşanabilir.”