Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, dün yaptığı açıklamada, gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, Edirne İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şubesi yetkililerinin, Boztepe ve Türkmen Köyleri’nde hazine arazileri ile ilgili düzenlediği toplantıların basın önünde yapmamasını eleştirdi.

YURT DIŞI GEZİSİ ÇOK İYİ OLDU

Açıklamasının başında İl Genel Meclisi olarak 21-28 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdikleri yurtdışı gezisi ile ilgili bilgi veren Uybaş, “Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan ve Avusturya ülkelerini ziyaret ettik. Bu arada hem tarihin hem de Osmanlı’nın izlerini gördük. Prag ve Belgrat Büyükelçiliklerimizi ziyaret ettik. Bu gezi çok faydalı oldu. Bu geziyi sağlayan sayın Valimize de teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

TAHMİNİ BÜTÇE 25 MİLYON LİRA

Pazartesi günü İl Özel İdaresi’nin Kasım Ayı toplantılarının bu hafta başlayacağını da ifade eden Uybaş, “Bu ay ana konumuz bütçe. Tahmini bütçe meclisimize 25 milyon TL olarak geldi. Bunun gruplandırmaları ve aktarılması ile ilgili çalışmaları yürüteceğiz. Toplantılar 20 gün sürecek. 20 günlük sürede birim amirlerine aktarılacak paralar tespit edilecek, eksik görülen yerlere aktarmalar yapılacak, yeni kaynak yaratılıp-yaratılamayacağı görüşülecek. Salı günü genel sekreterimiz bütçeyi meclise sunacak. Daha sonra çalışmalar devam edecek” dedi.

MECİDİYE’DE DE CİDDİ SIKINTILAR YAŞANACAK

Açıklamasının devamında Mecidiye Sahili’nde tutulan zabıtlara değinen Uybaş, şunları söyledi: 150 metrekare kumsal arazisi tarla olduğundan dolayı Jandarma ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından tutanaklar tutuluyor. Önümüzdeki günlerde bu konularda ciddi sıkıntılar yaşanacak. Bunun önlenmesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Burada esas görev siyasilere düşüyor. 150 metrekare kumsalın içerisi nasıl tarla olur? Daha önce de Mecidiye yıkımlar ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşadı. Bu defa da böyle bir yıkımın olması vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmaktadır. Bu sıkıntının önlenmesi için İl Genel Meclisi olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Ayrıca vatandaşlarımızdan Ziraat Bankası’nın tabelasında T.C.  ibaresi bulunmamasına tepkiler geliyor. Bunun en kısa sürede düzeltileceğine inanıyoruz. Düzeltilmezse vatandaşlar çözüm üretme yolunda çalışmalar yapıyorlar. Bu yönde duyumlar alıyorum.”  

HAZİNE YERLERİ TOPRAKSIZ VATANDAŞLARA KİRALANMALI

“Türkmen ve Boztepe Köyleri’nde hazine yerleri ile ilgili yaşanan sıkıntılar var. Bu konuda bir çalışma yapacak mısınız?” sorusuna Nusret Uybaş, “Bu konuyla ilgili olarak bize de gelen şikayetler var. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı yürüteceğiz. Hazine yerlerinin toprak sahibi olmayan vatandaşlarımıza kiralanması lazım. Olması gereken bu. Edirne’den gelen yetkililerin toplantıları basın önünde yapmaması yönünde olaylar olmuş. Basına karşı böyle bir davranışta bulunulması çok çirkin. Basın haberi nerede duyarsa oraya gider. Kimsenin basının haber alma özgürlüğünü engellemeye hakkı yok. Hele hele vatandaş ile yapılan bir toplantıysa. Basının sözüyle taciz edilmesi dahi çok çirkin bir davranış. Keşan basını üzerine düşen görevini yerini getiriyor. Ben Keşan basınının vatandaş için elinden gelen her şeyi yapacağına inanıyorum. Basından korkulması kötü bir şey” diyerek cevaplandırdı.