Edirne İl Genel Meclisi, 21 Ağustos 2014 Perşembe günü, Meclis Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı başkanlığında olağanüstü toplandı.

Toplantıda, köy yollarının yapılması, arıtma ve kanalizasyon işlerinde kullanılmak üzere İller Bankası’na 7 yıl vadeli 10 milyon TL borçlanılması konusu görüşüldü.

Konuyla ilgili olarak dün saat 10. 00 sıralarında Atatürk Parkı’nda yapılan açıklamaya; Edirne İl Genel Meclisi’nin Keşan CHP’li üyeleri Abdülaziz Çıkıkçı, Erdinç Can ve Mehmet Ali Yetim ile AK Partili Üyesi Adnan Vural katıldı.

“8 MİLYON TL YOLLARA”

Meclis’in İller Bankası’na 10 milyon TL borçlanılması konusunda karar aldığını ve sıkı bir takip sonucu bu paranın bir an önce gelmesini istediklerini belirten Çıkıkçı, “10 milyon TL’nin 8 milyon TL’si köylerin yol hizmetlerinde, 2 milyon TL’si de atık su arıtma tesisleri ve kanalizasyon işlerinde kullanılacak.” dedi.

“2 KÖYÜN YOLU HEMEN YAPILACAK”

Abdülaziz Çıkıkçı, kredinin kısa süre içinde gelmesi halinde asfalt sezonu kapanmadan Boztepe-Türkmen ve Çobançeşme-Karasatı köy yollarının öncelikle yapılacağını da belirtti.

 KAYMAKAM DINKIRCI’YA ZİYARET...

Abdülaziz Çıkıkçı ve beraberindekiler, daha sonra Kaymakam Bekir Dınkırcı’yı makamında ziyaret etti. Sat 10.30’da gerçekleşen ziyarette konuşan Çıkıkçı, ziyaretlerinin iki amacı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Dün yapmış olduğumuz toplantı ile ilgili Kaymakam Beye bilgi vereceğiz. Olağanüstü toplantının hizmet bölümünde Keşan’da da düşünülen önemli konular var, bunları paylaşacağız. İkincisi de Eylül ayı toplantılarını Keşan’da yapmayı planlıyoruz. Dolayısıyla Kaymakam Beyinde düşünceleri vardır. Görüşülmesi gerekilen konuları bizlere söyler. Bu konuları birbirimizle paylaşacağız. En iyi programı nasıl yaparız, bu konuyu görüşelim istedik. Bir de İl Genel Meclisi ile İlçe Kaymakamı sürekli iletişim halinde olması gerekiyor. Kaymakamlar, Köylere Hizmet Götürme başkanlığından dolayı, İl Özel İdaresi’nin bir parçası sayılıyor. O yüzden ayda en az bir sefer bir araya gelmekte fayda var. İlçenin menfaatine olacağını düşünüyoruz. Bundan sonra ki temaslarımız daha sıklıkla olacak. Kendisini zaten seviyoruz. İlçemize önemli katkılarda sağladığını biliyoruz. Bundan sonra ki çalışmalarında da başarılar diliyoruz.”

DINKIRCI: “YÖNETİM VE İLETİŞİMİ BİR ARAYA GETİRMEK LAZIM”

İl Genel Meclisi üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Kaymakam Bekir Dınkırcı da şunları ifade etti: “Başkan beyinde ifade ettiği gibi Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenliğinde zaten iki arkadaşımız görev yapıyor. Zaman zaman bunları istişare ediyoruz. Hem nezaketli davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum hem de her zaman için yönetişimin faydasına inanan bir mülki idari amir olarak yönetim ile iletişimi bir araya getirmek lazım. Hem kendi aramızda hem de vatandaş ile iletişimde bunun faydalı olacağını düşünüyorum. İlerleyen süreçte bunların artar oranda olacak hizmetlerin verimlilik getireceğini düşünüyorum. Bundan sonra ki süreçte de Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne aktarılan kaynakların gerek İl Özel İdaresi gerek KÖYDES tarafından en verimli kullanabilmek için diyaloglarımız devam edecektir.”