Edirne Kırmızı Et Birliği Keşan Şubesi dün sabahtan itibaren Terziler Sitesi ikinci katta bulunan bürosunda faaliyete geçti.

Şubenin açılması ve yapacakları çalışmalar hakkında dün basına bilgi veren Edirne Kırmızı Et Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Keşan Şubesi Sorumlusu Bülent Koyuncu, Keşan’ın yanı sıra Enez’de ve İpsala’da da bulunan yetiştiricilere de hizmet vereceklerini belirti.

DESTEKLEME ÖDEMELERİ ARTIK BİRLİK TARAFINDAN YAPILACAK

Devletin yetiştiricileri teşvik amacıyla ödediği “Kırmızı Et” desteğinin 2 gün önce açıklanan yeni tebliğe kadar il ve ilçelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından hazırlandığını kaydeden Koyuncu, şu bilgileri verdi: “Ancak Bakanlığın önceki gün yayımladığı bir yönetmelik ile kırmızı et destekleme dosyalarını hazırlama ve yetiştiricilerin hak ettikleri ödemeleri yapma yetkisi Kırmızı Et Birliklerine devredildi. Biz de bu gelişme üzerine hem Keşanlı yetiştiricilere hem de İpsala ve Enez’de bulunan yetiştiricilere daha iyi hizmet verebilmek onları Edirne’ye kadar gelip gitmek zorunda bırakmamak için Terziler Sitesi’nde bir büro tutarak Keşan Şubesi’ni açmaya karar verdik. Büromuzun görevli personeli haftanın Çarşamba günleri İpsala’ya, Cuma günleri Enez’e giderek diğer günlerde de şube büromuzda çalışarak yetiştiricilerin destekleme dosyalarını hazırlayacak. Bakanlık henüz bu yıl için yapılacak olan kırmızı et destekleme miktarlarını açıklamadı ama bunun en kısa süre içinde duyurulacağını düşünüyoruz. Yetiştiricilerin hak ettikleri desteklemeler yine birliğimiz tarafından ödenecek”  

YILDA 6 HAYVAN KESTİREN BİRLİĞE ÜYE OLMAK ZORUNDA

Kırmızı et desteğinden yararlanabilmek için kesilen hayvanın erkek düve, bir yaşını doldurmuş ve en az 200 kilogram gelmesi şartı olduğuna da dikkat çeken Koyuncu,  yetiştiricilerin birliğe hangi şartlarda üye olmak zorunda olduklarını da belirterek şunları söyledi: “Öncelikli olarak yılda 5 adet hayvan kestiren yetiştiricilerin birliğimize üye olma şartları bulunmuyor. Bu yetiştiricilerin destekleme dosyaları yine birliğimiz tarafından hazırlanacak ancak bu arkadaşlarımız birliğe belirlenen bir dosya parası ödemek zorunda kalacaklar. Eğer bir yetiştirici yılda en az 6 hayvan kestiriyorsa o zaman birliğimize üye olmak zorunda. Birliğimizin şu anki yıllık üye aidatı 130 lira. Üyelerimizden alınacak olan dosya ücreti üye olmayanlara göre çok daha düşük rakamlarda olacak. Ancak isterse yılda 2-3 hayvan kestiren yetiştiriciler de isterlerse birliğimize üye olabilirler.”