Milletvekili Gürkan, Edirneli basın mensuplarıyla bir araya geldi. Edirne ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Gürkan, 2014 Yerel Seçimleri’nde CHP’nin Edirne’de yüzde 60’ın üzerinde oy alacağı iddiasında bulundu.

“EDİRNE’YE NORMAL DEVLET YATIRIMLARI DIŞINDA HİÇBİR ŞEY GELMEDİ”
Konuşmasına, Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Sağlık Bakanlığı’na getirilmesi konusuyla başlayan Recep Gürkan, Müezzinoğlu’nu yeni görevi için tebrik etti. AKP Edirne Teşkilatı’nın bakanlık konusunu abarttığını ifade eden Gürkan, “Sanki bütün Edirne Ankara’ya gidip Başbakanlık önünde pankart açacak ve Başbakan’ın elini öpecekmiş gibi bir hava yaratıldı. Bu ne akılla ne de demokrasiyle bağdaşır. Müezzinoğlu 20 aydır Edirne milletvekili. Kendisine Edirne’ye normal devlet yatırımlarının dışında hiçbir şey gelmediğini hatırlatıyorum. Köprülerin ışıklandırılması ile ilgili defalarca soru sordum henüz bir çaba yok. Sayın vali kendi çabasıyla ışıklandırma yaptı ama biraz gezenler bu ışıklandırmanın çok da sağlıklı olmadığını görebilir. Vali beyin çabasını takdirle karşılıyorum ama tarihi köprülere yakışan sistem bu değil” dedi. Müezzinoğlu’nun, CHP’yi kastederek “Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i kullanıyorlar” sözlerini de eleştiren Gürkan, şunları söyledi:
“SÜREKLİ ATATÜRK VE CUMHURİYET’İ AĞZIMIZA ALIYORUZ ÇÜNKÜ…”
“Basında sürekli CHP’nin Atatürk’ü kullandığı, Atatürk’ten başka bir politika yapmadığı, ikide bir Cumhuriyeti öne çıkardığı gibi konular AKP’liler tarafından dillendiriliyor. Ben bir Atatürk milliyetçisiyim. Bundan da onur ve gurur duyuyorum. Atatürk’ü kimlerin kullandığını Edirneliler gayet iyi biliyor. Atatürk’e kimlerin 10 yıldır ne yapmaya çalıştığını herkes iyi biliyor. Biz tabii ki Atatürk ve Cumhuriyet diyoruz çünkü birileri yıllardır Cumhuriyet gemisinin altını oymaya çalışıyor. Atatürk’ü doğrudan hedef alamayınca İnönü’ye ve Ulu Önder’in silah arkadaşlarına saldırıyorlar.
“AKP’NİN YERELDEKİ YÖNETİCİLERİ DE PAYINI ALIYOR”
Türkiye’de hayvancılık tamamen bitmiş durumda. Tarım Bakanı yurtdışından küçükbaş ve büyükbaş hayvan ithal edileceğini söyledi. Ne olduğu belli olmayan milyonu geçen sayıda küçük ve büyükbaş hayvan ithal edildi. O kadar çok büyük üçkâğıtlar oldu ki bu hususta. Damızlık diye ithal edilen hayvanlar burada kesilip satıldı, kesilen hayvan küpeleri tekrar yurtdışına götürülüp orada menşei uygun olmayan hayvanlarla küpelenip tekrar buraya satıldı. Çorlu tarafında açılan yüz binlerce baş hayvanlı bir fabrikanın bir bakanın yeğeninin olduğu ve Edirne’de AKP’nin üst düzey yöneticilerinden birilerinin bir şirket kurarak yurtdışından Türkiye’ye hayvan ithal ettiğini duyduk. Bunlar AKP’nin 11 yıldır sürdürdüğü, ülkeyi parsel parsel satma çabalarından yereldeki yöneticilerin de payını aldığını gösteriyor.
Hükümet hayvancılığı bitirdi, sonra da kendi yandaşlarına büyük paralar kazandırdı. Ülkemiz insanlarına menşei olmayan hayvanları yedirdiler. Şimdi de yurtdışına hayvan ihraç etmeye başladık. Devlet; mazot, ürün, gübre ve analiz gibi destekler veriyor. İddia ediyorum, bugüne kadar Edirneli çiftçiler bu destekleri hiçbir zaman söylenen tarihte almadı. En son verilmesi gereken destekler tüm Türkiye’de ödendi, Edirne’de hâlâ ödenmedi. Edirneliler AKP’ye oy vermediği için cezalandırılıyor.”

Önceki Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Erzurumlu olduğunu ve Akdağ’ın memleketine Sağlık Bakanlığı’nın Alo 182 Çağrı Merkezi’ni ve bir GSM operatörünün Çağrı Merkezi’ni kurdurttuğunu hatırlatan Gürkan, “Ben Sayın Müezzinoğlu’ndan Alo 182 Çağrı Merkezi’nin benzerini, bakanlığın imkân ve güçlerini kullanarak Edirne’ye kurulmasını talep ediyorum” dedi.
“MİLLETVEKİLLİĞİNDEN ALT ÜNVANDAKİ BİR GÖREVE TALİP DEĞİLİM”
Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkanlığına aday adayı olacağı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Belediye başkanlığı gibi görevi hiçbir zaman düşünmediğini ifade eden Gürkan, “Ben bu tarafın keyfini çıkarıyorum. Halk beni 4 yıllık milletvekilliği yapmam için seçti. Milletvekilliğini bırakıp daha alt ünvandaki bir göreve talip değilim” dedi.
“EDİRNE MERKEZDE YÜZDE 60’IN ÜZERİNDE OY ALACAĞIZ”
Son olarak CHP’nin yerel seçimlerde Edirne’de yüzde 60’ın üzerinde oy alacağı iddiasında bulunan Gürkan, “Bu konuda iddialaşmak isteyen varsa buyursun gelsin. Biz merkez ilçenin dışındaki 8 ilçeden 6’sını koruyacağız, 2 belediyeden de birini alacağız. Ayrıca 30 yıldır alamadığımız İpsala’nın Yenikarpuzlu beldesi de yerel seçimlerde CHP’li olacak” diyerek yerel seçimlerde iddialı olduklarını söyledi. (İHA)