Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a üniversitelerdeki devlet yurtlarıyla ilgili olarak soru önergesi verdi.

Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının önemine ve ailelerin fedakârlıklarına değinen Gürkan, ilgili bakanlığın alacağı kararların öğrenci odaklı olması, öğrenci ve ailelere gerekli desteği göstermesinin beklendiğini söyledi. Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın verdiği soru önergesi şöyle:

“2012- 2013 Eğitim yılının sonuna geldiğimiz bu aylarda öğrencilerden eylül ayına kadar olan yurt ücretlerinin peşin olarak istenmesi öğrencileri maddi olarak zorlamaktadır.

Aynı zamanda bazı yurtlarda tadilat gerekçesiyle öğrencilerin yurtları boşaltmaları istenmiş, nedenleri ortaya konmadan kız yurdu bloğu ve erkek yurdu bloğu olan kampüslerde sadece kız veya erkek yurdu bloklarının olacağı yönünde alınan karar uygulamaya konulmuştur.

Bu bağlamda;

Aylık olarak ödenmekte olan yurt ücretlerinin, yaz aylarında 3 aylık peşin olarak alınmasının nedeni nedir?

Öğrencileri ve ailelerini maddi olarak zor durumda bırakan 3 aylık peşin alınan yurt ücretini, aylık olarak tahsil etme yoluna gitmeyi düşünüyor musunuz?

Kız yurdu ve erkek yurdu bulunan yurtları neden sadece kız veya erkek yurdu olarak düzenleme kararı aldınız? Bu kararın ayrıntılı gerekçesi nedir?

Kız ve erkek öğrencilerin aynı kampüs alanında bulunmamaları için hangi illerde, hangi yurtlarda çalışmalar yapılmaktadır?

Kız ve erkek öğrencilerin aynı kampüs alanında bulunmaları hangi pedagojik sorunların yaşanmasına neden olmaktadır? Bu konuda yapmış olduğunuz kapsamlı bir çalışma var mıdır?

Bu kararı almadan önce, o yurtlarda yaşayan öğrencilerin fikirleri alınmış mıdır?

Kız ve erkek yurt bloklarının bulunduğu kampüslerde eğitim görmüş, barınmış olan bizler ve bizim gibi vatandaşlarımızda ne gibi sorunlar tespit edilmiştir ki, kız ve erkek öğrenci yurt bloklarının farklı kampüslerde olmasına karar verilmiştir?”