25’inci Dönem CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Aday Adayı Mustafa Bezbaş, önceki akşam ETV (Edirne Televizyonu)’den canlı yayınlanan kanalın Haber Müdürü Seyide Esen’in hazırlayıp sunduğu “Seçime Doğru” programının konuğu oldu. Önemli açıklamalarda bulunan Bezbaş, 4 sıra numarasıyla 29 Mart 2015 Pazar günü yapılan ön seçimde partililerinden oy istedi.

HALK KENDİ KIZANLARINI GÖRÜNCE OY DA VERİYOR

Programda konuşan Mustafa Bezbaş, “İktidar olacağız” felsefesiyle yola çıktıklarını belirterek, “Ben 300 kahvede konuşma yaptım. İnsanlar diyorlar ki, ‘Biz artık bunlardan bıktık, lütfen sıralamayı doğru yapın’ Benim sıralamaya girmem halinde CHP’nin oylarının 7 bin civarında artacağı konuşuluyor. Bu çok gerçek bir rakamdır, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından arkadaşlar buna bakabilirler. Toplum kendisi gibi insanları siyasette görmek istiyor. Halk, fakirlikten gelmiş, okumuş, eli ekmek tutmuş ve bir yerlere gelmiş, sevilen, toplumla sıcak temasını sürdürmüş, bu temaslarda başarılı olmuş, bunda başarılı olmuş, hedefleri olan ve temiz siyaset yapan insanları görmek istiyor. Halk kendi kızanlarını görünce oy da veriyor.” dedi.

BEN HALKIMA HİZMET ETMEK İSTİYORUM

İddialı bir siyasetçi olduğunu ifade eden Bezbaş, “Ben, hedef koymuş bir siyasetçiyim. Ben her zaman şunu söyledim, ‘Mustafa Bezbaş, Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak’ diye yola çıkan Edirne’de ki 17 milletvekilli aday adayı arasında tekim. Açıklamalarım da böyle. Her zaman, ‘İktidar olacağız, halkın beklentileri var, bizi istiyor, biz iktidara gidiyoruz, doğru adayları çıkaralım, ön seçim yapalım, halk karar versin’ derim. Ben oyları arttıracağım. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak için gece gündüz çalışacağım. 3-0 yapacağız. Hedefimiz de iktidardır. Ben toplumda yaşayan adamım ve benimde toplumda bir karşılığım var. Edirne siyasetinde beni sorun herkes ‘Bizim Mustafa’ diyecektir. Benim insanlığım hiç değişmedi. İnsanların bir derdi olduğunda her zaman telefonumu açtım. Milletvekili olunca da açacağım. Siz ego şişiriyorsanız, büyük adam olmak için milletvekili olmak istiyorsanız o iş boş. Ben büyük adam olmak için milletvekili olmak istemiyorum. Ben halkıma hizmet etmek istiyorum.”

EDİRNE’NİN SORUNLARINA KARŞI DUYARSIZ BİR İKTİDAR VAR

Mustafa Bezbaş, Edirne’nin birçok sorunu olduğunu dile getirerek, “Ergene’ye, Meriç’e bakın. Ergene kimyasal akıyor. Dünyayı kirletiyoruz. Uzunköprü’ye yazık değil mi? 1. sınıf tarım arazileri kirleniyor. Şuana kadar da iktidar bunları çözmek için hiçbir çözüm üretmedi. Edirne’nin yarısı ‘ne zaman nehir taşacak da evlerimizden kaçacağız’ diye korku içinde yaşıyor. Yazın Saros Körfezi’ne, Erikli’ye, Yayla’ya, Enez’e tatile gidiyorsunuz. İnsanlar yollarda rezil oluyor. Yapın bizim yollarımızı yok. Edirne’nin sorunlarına karşı duyarsız bir iktidar var. Her yerde söylüyorum. Ofisi açmadılar 60 kuruşa gitti buğday, yazık, günah. İlk başladığı zaman 85 kuruştu, gitti 25 kuruş. Bunun AKP’lisi, MHP’lisi, CHP’lisi mi var? Bütün üreticinin hakkı bu. İşte o üreticiler şimdi diş biliyor, hesap soracaklar. Doğru kızanları koyun sıraya, oy verecek bu insanlar.” şeklinde konuştu.

PIRIL PIRIL, CAPCANLI İNSANLAR GELECEK

Milletvekilleri konusunda çok şikâyet olduğunu kaydeden Bezbaş, “Gelmiyorlar diye çok şikayet var. Ben mücadele ederim, asılırım, sonuna kadar giderim. Ben, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayıyım. Millet size temsil görevi vermiş, bunu sonuna kadar kullanacaksınız. Öyle sadece lafla iş olmaz. Ben eylemsel biriyim. Ben canlı, heyecanlı, deli yürekli bir kızanım. Ben milletin sorunlarından kaçmam. O sorunların çözümü için elimden geleni yaparım. Ayrıca parti içinde kavgaları her zaman kapatan olmuşumdur. 29 Mart’ta zaten sıralama olacak. Bana 29 Mart’tan sonra çalışacak adam lazım. İnsan eksilterek nereye varabilirsiniz? Gireceğiz kol kola siyaset yapacağız. Teşkilatımız yenilenecek. Pırıl pırıl, capcanlı insanlar gelecek.”  dedi.

17 TANE PIRIL PIRIL ADAY ADAYIMIZ VAR

Seyide Esen’in, kırmızı ağırlıklı giyindiğini ve kendisinin CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye benzetildiğiyle ilgili sorusunu yanıtlayan Mustafa Bezbaş, “O ton herhalde insanların çok hoşuna gitti. Seçim afişlerindeki kırmızı kazağımı belki de bin kişi istedi. Ama seçilirsem herhalde bin tane kazak alıp, dağıtacağım. Büyüklerim de beni kollayan, koruyan bir yapıya sahip. Olacak adamı sahipleniyorlar. Gençlere sahip çıkan, hizmet etmemizi isteyen insanlar var. Bizim enerjimiz var ve biz bunu topluma yansıtmak istiyoruz. Bir heyecanım var. Bir işe girdiyseniz en iyisini yapmak zorundasınız. Siyaset ahlakına uygun siyaset yapıyorum. 17 tane pırıl pırıl aday adayımız var. O insanları da seviyorum. Cesaret etmişler gelmişler, bize güç katıyorlar. 29 Mart’tan sonrada bir hayat var. Benim mücadelem 29 Mart’tan sonra da devam edecek.” şeklinde konuştu.

“Bu tavrınız 29 mart’tan sonra da devam edecek mi?” sorusuna, barışçıl bir şekilde siyasete devam edeceğini söyleyen Bezbaş, “Bana ne kadar vururlarsa vursunlar, ben kimse ile ilgili laf söylemeyeceğim.” dedi.

HEDEFİM BAKANLIK

Alkol kullanmadığını bu yüzden de yorgunluğunun olmadığını ve zamanını iyi planlayarak herkese yetiştiğini söyleyen Bezbaş, şunları söyledi: “Fikri Hocam bugün bana dedi Ankara Kulübü falan, vallah hocam ben sosyetik yerlere alışkın bir adam değilim, Ankara Kulübü’ne gitmem de orada bir köy kahvesi varsa gider insanların çaylarını içerim. Ben öyle adamım öyle yaşamışımdır. Öyle yaşamaya da devam edeceğim. Benim hedeflerim var, ben iyi bir milletvekilliği yaparsam, CHP İktidarında iyi tanıtırsam, toplum beni bir yerlere taşıyacaktır. Biliyorsunuz hedefim bakanlık, siyasete girdiğimde bu hedefi koymuştum.”

4 NUMARADA 44 YAŞINDA 4 DÖRTLÜK BU MUSTAFA HOCA’YA OY VERİN

Seyide Esen, Mustafa Bezbaş’ın CHP İktidar olursa Bakan olma isteğini hatırlattıktan sonra, Bezbaş, iktidar olduklarında Milli Eğitim Bakanı olacağı hedefini yineledi.

“Muharrem İnce’ye benzetilme”, olayının nereden çıktığını anlatan Bezbaş“Vekilimiz çok güzel konuşuyor, insanlar özdeşleştiriyor, o da nokta koymadan hızlı konuştuğu için, bir de fiziksel yapımızı benzetiyorlar, mücadeleci hırslı birisi, Süloğlu’nda adaylık açıklaması yaptığımda ateşi bir konuşma yapmıştım, bir amca çıktı oradan bağırdı. ‘Yaşa be’ dedi. ‘Yalova’nın Muharrem İnce’si var, Manisa’nın Özgür Özel’i var, Edirne’nin de Halkçı Mustafa’sı geliyor’ dedi. O yakıştırma oradan çıktı ve yayıldı insanlar arasında. Öyle bir algı oluştu, bütün basının kanaatinin benim renkli bir milletvekili olacağımdan yönünde. Nerden düştü Edirne siyasetine bu bomba diye soruyorlar insanlar, vardım ben ilk önce 14 sene sınıfta vardım, 3 senedir siyasette tanıdılar, bizim bölgemiz tanıyordu. Hedef büyüyünce Edirne için yeniyim, Edirne siyasetinde yeni yeni tanımaya başladılar. Ben CHP’nin şerefli üyelerinden şunu rica ediyorum. 4 numarada 44 yaşında 4 dörtlük bu Mustafa Hoca’ya oy verin, Muharrem İnce 1 oy farkla çıktı bütün Türkiye tanıdı. Bu kızanı da Edirne tanısın, Türkiye tanısın iktidarın yolunu açalım. Adımın altında Keşan Milletvekili yazmayacak Edirne Milletvekili yazacak, gurur duysun insanlar. Ben bu halkın içinden biriyim heyecanım var, isteğim var, hangisi mikrofonu verdiğinizde oylarınızı arttıracak, hangisinin toplumda karşılığı var, 17 aday da çok istiyor ama sorun halka, hangi kızanlarla iktidar oluruz, öyle sıralasınlar benim ricam bu.” şeklinde konuştu.

CHP İKTİDAR OLACAK

Son olarak Bezbaş, 29 Mart’ta yapılacak olan seçimin Türkiye’nin önünde çok ciddi bir seçimden önce bir seçim yaşayacaklarını ifade ederken şunları kaydetti: “7 Haziran 2015 seçimleri Türkiye’nin geleceği kurtuluşu, CHP iktidar olacak. Üyelerimden rica ediyorum. Lütfen bu görevi en iyi şekilde yapacak olana, en çok çalışana, 17 aday da bizim adayımız pırıl pırıl insanlar kimse onlara laf söyleyemez ben söylemem, söyletmem de, en çok kim çalışacaksa, kimin heyecanı varsa, bu millete hizmet etmeyi kim çok istiyorsa, kimin donanımı daha iyiyse, CHP iktidarında kim bakan olabilecekse, oyunuzu ona veriniz. Keşanlıymış, Uzunköprülüymüş, Havsalıymış ayırmayın, bizi sıralamaya sokarken Edirne Milletvekili olarak görün. 29 Mart’tan sonra da herkesi kucaklayacağım, 8 Haziran’da da iktidarı kucakladığımızda o güneş doğduğunda herkese hizmet edeceğiz. Kanayan bütün dertlerin merhemi CHP’dir. CHP’liler çok teşekkür ediyorum, 13 yıldır bu baskıcı iktidara direndiler şimdi bizim hakkımız iktidar. Diğer partili arkadaşlardan rica ediyorum gelin CHP’de birleşelim, gelin halkın iktidarında birleşelim, barış içinde mutlu bir ülkede yaşayalım 4 numaradaki Halkçı Mustafa sizleri çok seviyor, herkese iyi geceler saygılar diliyorum.”