HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL-SONGÜL KONAR

Edirne Valisi Ekrem Canalp, toplantıya katılmak, inceleme ve çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere dün, saat 10.00 sıralarında, Keşan'a geldi. Vali Canalp, Keşan Hükümet Konağı bahçesinde Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdem Sarıbaş ve Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin tarafından karşılandı. Vali Canalp, daha sonra Kaymakam Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.       

KONTROLÜ BİR SÜREÇ VAR

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Türkiye genelinde artış gösteren koronavirüs vakalarıyla ilgili yoğunluk bakımından şehirde kontrollü bir süreç olduğunu belirterek, "Kontrolü bir süreç şeklinde ilerliyor. Yoğun bakımlarımızın yüzde 6'sını koronavirüs pozitif vakalar için kullanıyoruz. Edirne kontrollü bir şekilde ilerliyor. Ama bütün Türkiye'de olduğu gibi, tüm dünyada olduğu gibi vakalarla ilgili yükselen bir trend var. Bu trendi de mutlaka hepimizin görmesi gerekiyor. Bizim de yapmamız gereken almış olduğumuz tüm tedbirleri daha sıkı şekilde devam ettirmektir. Milletimize düşen vazife, tedbirlere sıkı sıkıya sarılmaktır. Vatandaş olarak görevimiz nedir? Maske takmamız gerekir. Mutlaka dış ortamlara çıktığımız zaman maskesiz şekilde bulunmamamız gerekir. Esnafımızın bütün vatandaşlarımıza örnek olması gerekiyor. Bütün esnaflarımızın mutlaka maske takıyor olması gerekiyor. Aynı şekilde sosyal mesafeye olabildiğince dikkat etmemiz gerekiyor. Hijyene de normal zamanlarda olduğundan daha dikkat etmemiz gerekiyor. Bunları yaparsak vatandaş olarak görevimizi yerine getirmiş olacağız" dedi.

HERHANGİ BİR EK TEDBİR ALMAK GÜNDEMİMİZDE YOK

Kış mevsiminin başlamasıyla kapalı ortamların havalandırılmasına daha dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Canalp, "Havaların soğumasıyla beraber ortam havalandırmasına daha da dikkat etmemiz lazım. Şu an tüm insanlar iç ortamlara çekiliyor. Yine aynı şekilde yaz mevsiminde kahvelerde dış mekanda oturan vatandaşlarımız artık iç mekanlara çekilmeye başladı. Kapalı mekanlar da havalandırma yapılmadığı zaman riski arttırıyor. Tüm kapalı mekanların havalandırılmasına çok dikkat etmemiz lazım. Maske takmaya, sosyal mesafeye ve hijyene dikkat edeceğiz. İnşallah bu güne kadar olduğu gibi yine en az vaka sayısıyla kış mevsimini de atlatacağız. Şu an halihazırda aldığımız tedbirlerin ötesinde herhangi bir ek tedbir almak gündemimizde yok. Buna ihtiyaç ya da gereklilikte yok" diye konuştu.

FİLYASYON AÇISINDAN SON DERECE İYİ BİR UYGULAMA YAPILDI

Filyasyon çalışmaları ile ilgili Vali Ekrem Canalp, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’de saat 16.00 olduğu zaman bütün Türkiye’de filyasyon saatidir. İlde Vali Yardımcısı başkanlığında, İl Sağlık Müdürü ve ekibi,  İl Emniyet Müdürü Yardımcısı, İl Jandarma Komutan Yardımcısı; ilçelerde de Kaymakam başkanlığında, İlçe Sağlık Müdürü ve ekibi, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, belediyemizin temsilcisi ile beraber toplantılar yapılıyor. Tüm Türkiye’de 81 ilde bu toplantılar yapılıyor. Bu Edirne modeli filyasyon olarak başladı ve daha sonra bakanlık talimatı ile bütün Türkiye’ye yayıldı. Türkiye’de şu anda Edirne’de yapılmış olan bu örnek uygulama faaliyete geçirildi. Dolayısı ile filyasyon açısından da biz son derece iyi bir uygulama yaptığımızı sizinle paylaşabilirim.”

Ayrıca saat 14.00 sıralarında Kaymakamlık binasında Vali Yardımcısı Ali Uysal ve oda başkanları arasında artan vakalar sebebiyle tedbirlere uyulması kapsamında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıdan sonra edinilen bilgiye göre Keşan’da vaka sayısı olarak son 6 ayın en yoğun dönemi yaşandığı, bu sebeple esnafların daha sıkı tedbirler alması gerektiği ve mahalle ve sokakta gezen vatandaşların da esnaf kadar sorumlu olduklarının gündeme geldiği öğrenildi. Toplantıda ayrıca talimatlara uyulmadığı takdirde tedbir alınacağı gündeme geldi.