Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, dün gediği Erikli Sahili’nde incelemede bulunarak, sorunlar hakkında bilgi aldı.

Saat 11.00 sıralarında beraberinde Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammed Öztürk ile birlikte Erikli Sahili’ne gelen Şahin’i burada Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Sağlık,  Keşan Mal Müdürü İsmail Hakkı Uraz, Erikli Sahili Turizm Güzelleştirme Kooperatifi Başkanı Yaşar Aras ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Dursun Ali Şahin, öncelikle Erikli Sahili Turizm Güzelleştirme Kooperatifi’nin arıtma tesisi ile önceki gün temeli atılan Erikli Sahili Semt Polikliniği inşaatına giderek incelemelerde bulundu. Vali Şahin ve beraberindekiler daha sonra ise Erikli Jandarma Karakol Komutanlığı’na geçti.

Dursun Ali Şahin ve beraberindeki heyet, öğle yemeğini ise İşçimen Otel’de bulunan Balıkçızade  Restaurant’ta yedi.

Yemek öncesi söz alan Erikli Sahili Turizm Güzelleştirme Kooperatifi Başkanı Yaşar Aras ise sahilin sorunlarıyla ilgili Vali Şahin’e bilgi verdi.

Yaşar Aras, şu anda kooperatifin hizmeti olarak 34 kilometre yer altında döşeli atık su ve temiz su boru toplamlarının olduğunu ifade ederek, “Koruklu’da yaklaşık 14, Erikli’de de 8 kuyumuz su ihtiyacını karşılamak için faal durumda. Kuyulardan yapmış olduğumuz bu su tedarikinin sağlıklı olarak üyelerimize ulaşabilmesi amacıyla klorlama yapıyoruz. Arıtmamız şu anda 20 bin nüfusa göre yapılmış bir arıtma. Fakat 60-70 bin kişiye hizmet verdiği için elemine yapamamaktadır. Bu arıtmanın eliminasyon yapamaması sebebiyle atıkların bir kısmı geldiği gibi göle gitmektedir. Bu da toplum sağlığı açısından son derece önemlidir. Bunun önlenmesi gerekiyor. Bunun için biz Mal Müdürlüğümüze müracaat ettik. İki kilometre ötede mal müdürlüğüne ait 35 bin m2’lik araziyi ya kiralama ya da satın alma usulüyle arıtma tesisi yapmak için müracaat ettik. Çünkü şu anki arıtma mevcut yönetmeliklere göre şehir içinde kalmıştır. Bu arıtmanın burada biyolojik arıtma olarak çalışması mümkün değil. Son derece ciddi bir koku problemi oluyor. Bunların aşılması için 14-15 ay önce Milli Emlak’a başvuruda bulunduk. Ancak tahsisi bir türlü olmadı.” dedi.

SULAR SAĞLIKSIZ

Erikli Sahili’nde şebekeden verilen sularda sağlık sıkıntılarının olduğunu dile getiren Aras, şunları söyledi: “Kuyulardan aldığımız sularda ciddi bir sağlık sorunu var. Mecidiye Barajı’ndan su getiremediğimiz için hala bu suları kullanıyoruz. DSİ’de kooperatife tahsis yapmadığı için olmuyor. Bunun da bir an önce çözülmesi gerekiyor.”

Dursun Ali Şahin ise konuyu not aldığını ve üzerine düşen görevi yapacağını kaydetti.

ŞAHİN: BELEDİYENİN VE KOOPERATİFİN BURADA EN İYİ HİZMETİ VERECEĞİNE İNANIYORUM

Erikli Sahili’nde ciddi çapta bir sıkıntı olmadığını kayıt düşen Şahin, “İnşallah yandaki göle ulaşan köprü ve su giriş çıkışları düzenlendiğinde ve bir de gölet yapıldığı takdirde, burada yaşanan sorunlar ortadan kalkacak. Diğer kısımları zaten belediye ile ilgili bölüm. Belediye’nin burayı mücavir alan olarak alması çok güzel. Edirne’nin en güzel bölgesi bu bölgeler. Birilerine ‘Edirne’de deniz var mı?’ diye sorduğunuzda yok derler ama. En güzel sahillerin Saros’da olduğunu herkes bilir ama Edirne’de olduğunu bilmez. Belediye Başkanımızda bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. Şehircilik gayet güzel. Suyla ilgili bir takım sorunlar var. Bunların da çözüleceğine inanıyorum. Belediyenin ve kooperatifin burada en iyi hizmeti vereceğine inanıyorum. Sahili, balığıyla burası yaşamın uzatılması için en elverişli kent diyorum. Burası Keşan’ın nefes alma, iyi oksijen alma yerlerinden bir tanesi.” şeklinde konuştu.

KEŞAN-ERİKLİ YOLU’NUN GENİŞLETİLMESİ

Dursun Ali Şahin, Keşan-Erikli arasındaki yolun dar olduğunu ve trafiğin yoğun olduğu yaz aylarında sıkıntılar yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:“Bu konuda gerekli notlarımı aldım. Karayollarına yazılarımızı yazarak bu yolun 2-3 metre daha genişletilmesini isteyeceğim.Böyle olunca da burası rahatlayacaktır. 3 ayda burada ciddi bir yoğunluk oluyor. 15 dakikalık yolun 2-3 saatte gidildiği zamanlar oluyor. Bunu mutlaka çözmemiz gerekiyor. Bu konuda gerekli notlarımı aldım. 2-3 sene içersinde burasının yapımı mutlaka olacaktır. Bu konuda gerekli adımlar atılacaktır.”  

Keşan Enez Karayolu’nda programda olmamasına rağmen 5 kilometrelik bir bölümünün daha yapılabileceğini dile getiren Şahin, “Bildiğimiz gibi bu yıl Keşan-Enez Karayolu’nun 5 kilometrelik bölümü geçtiğimiz yıl yapıldı. Yapılan yer güzel oluyor. Ancak geri kalan bölümü programda olmadığından önümüzdeki yılın programına alınabilir. Bu yıl bir çalışma gözükmüyor.” diye konuştu. Dursun Ali Şahin, yemeğin ardından Erikli Sahili’nden ayrıldı.