Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, dün Keşan’a gelerek bir dizi ziyarette bulundu.

Saat 10.30 sıralarında beraberinde Edirne İl Özel İdaresi Sekreteri Muhammet Öztürk ile Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan’la birlikte Keşan Hükümet Konağı’na gelen Vali Şahin, Uzunköprü Kaymakamı ve Keşan Kaymakam Vekili Kemal Yıldız, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hasan Boz, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı, CHP ve AK Parti’li İl Genel Meclisi Üyeleri ile AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan tarafından karşılandı. Vali Şahin ve beraberindekiler, daha sonra kaymakamlık makamına geçerek, toplantı yaptı. Yaklaşık 1 saat süren toplantı basına kapalı olarak yapılırken, Vali Şahin, birçok kurum müdürüyle telefon bağlantısı kurarak Keşan’da yürütülen ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Toplantı sırasında makamda bulunanlara sürekli çay, ceviz içi, kuru kayısı ve meyve ikramı yapılması dikkat çekti.

VEKALETEN KAYMAKAM GÖREVLENDİRİLECEK

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, toplantının ardından Keşan Hükümet Konağı önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İlk olarak Bekir Dınkırcı’nın Edirne’ye vali yardımcılığı görevine getirilmesiyle yerine kimin atanacağı konusundaki soruyu yanıtlayan Şahin, “Yeni atanan önümüzdeki hafta göreve başlar. Tabi vekaleten biri gelecek. Kararname çıkması 3 ay falan sürer. İsim olarak henüz daha belli değil. Bugün, yarın tespit edilecek. İdarecilikte bunlar olağan şeyler. Bekir Dınkırcı’nın Edirne’de görevlendirilmesinde herhangi bir şey yok. İdarecilikte kaymakam da çekilir, vali de çekilir. Kaymakam bir suçu olduğundan dolayı çekilmedi. Hakkında bir soruşturma yok.” dedi.

DOĞALGAZ, KEŞAN’A İLK SIRADA GETİRİLECEK

Dursun Ali Şahin, doğalgaz konusuyla ilgili de konuşarak, şunları söyledi: “EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurumu) ile görüştüm. Keşan’ın doğalgaz konusunu konuştuk. Keşan, doğalgaz getirilecek olan ilçeler arasında Türkiye’de ilk sırada şu anda. Araştırma yapıldıktan sonra bana süresi verilecek. EPDK başkanı ne zaman geleceğini belirtti.”

TOKİ, 350 DÖNÜME YENİ SOSYAL KONUTLAR YAPACAK

Keşan’da 300-350 dönümlük bir alanda TOKİ’nin yoksul vatandaşlara yönelik konut inşa edeceği müjdesini de veren Şahin, “Yeni bir 300-350 dönümlük bir yerde tekrar sosyal konut yapacağız. Bu konutlar az gelirli veya geliri olmayanlar için yapılacak. O da güzel bir sonuç olacak. Keşan iyi gidiyor.” şeklinde konuştu.

ORGANİZE SANAYİDE İMAR ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK

Dursun Ali Şahin, Organize Sanayi Gıda İhtisas Bölgesi’yle ilgili de konuşarak, şunları kayıt düştü: “Organize Sanayi Bölgesi’nin işi tamam. Genel müdürlükten bir yazı bekleniyordu, onu da görüştüm yazıyı bugün yarın gönderecekler. Bu iş de tamam. Organize Sanayi Bölgesi’nde imar çalışmaları başlayacak bundan sonra. Yarın mecliste de bu konuda konuşacağım.” 

BAŞSAVCI VE EMNİYET MÜDÜRÜNE ZİYARET

Vali Şahin, daha sonra bir süre önce hizmete giren Keşan Adalet Sarayı’na giderek, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey’le görüştü. Dursun Ali Şahin, buradaki görüşmenin ardından Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geçti. Burada İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu’yla görüşen Vali Şahin, daha sonra 15. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı’nın açılış törenine katılmak üzere İpsala’ya gitti.