Gıda Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürlüğü binası ile Gıda Tarım Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü binası dün, sinevizyon sistemi ile gerçekleştirilen törenle açılırken törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çeltik üreticilerinin merakla beklediği TMO'nun (Toprak Mahsulleri Ofisi) 60 randımanlı çeltik alım fiyatını, ton başına bin 675 TL olarak açıkladı.
Saat 12.00 sıralarında Gıda Tarım ve Hayvancılık Edirne İl binasına gelen Bakan Faruk Çelik'i; Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürü Orhan Sarı, STK temsilcileri ile vatandaşlar karşıladı.
Açılış için Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü binasında da; Keşan Kaymakam Vekili Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık, Keşan İlçe Emniyet Müdür Vekili Hüsnü Cengiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, Keşan Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Emin Meriç, AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Özgür İnceoğlu,  bazı daire amirleri hazır bulundu.
SARI: HER İKİ BİNAMIZIN YAPIMINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürlüğü binasından yapılan ve sinevizyon ile Keşan'a da bağlanılan açılış töreninde ilk olarak Orhan Sarı söz aldı. Sarı, Edirne için en önemli sektörlerin ticaret, turizm ve tarım olduğunu ifade ederek, gayri safi yurt içi hasıla içerisinde, tarım sektörünün payının ise yüzde 33 olduğunu söyleyerek, “Vatandaşlarımıza iyi hizmet verebilmemiz için yetişmiş personelin yanı sıra ihtiyaçları karşılayabilecek bir hizmet binasının önemi de büyüktür. Bu bağlamda, gerek Edirne İl Müdürlüğümüz, gerekse Keşan İlçe Müdürlüğümüzün eski binaları bu ihtiyaçları karşılamada yetersizdi. Bunu gidermek için iki binamızın yapımına başlanmıştır. İl Müdürlüğümüzün binası 8 ay, İlçe Müdürlüğümüzün binası ise 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Elektrik ihtiyacının bir bölümünü, çatıya konulan güneş enerjisi panelleri ile karşılayacak binamız, yarı akıllı bina olarak inşa edilmiştir. Binamızın yapım işi toplam 8 milyon 420 bin 711 TL'ye yapılmıştır. 642 metrekare alan üzerine kurulu toplam 1284 metrekarelik Keşan İlçe Müdürlüğümüzün binası ise Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilerek 1 milyon 79 bin TL'ye yapılmıştır. Her iki binamızın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” diye konuştu.
ÖZDEMİR: ÜLKEMİZE ÇOK ÖNEMLİ KAZANÇLAR GETİRECEĞİNE İNANIYORUM
Tören, Vali Özdemir'in yaptığı konuşma ile sürdü. Edirne'nin; Trakya Birlik ve diğer oda ve borsalar olarak Türkiye'nin en örgütlü ve bu konuda hem bölgeye hem de Türkiye'ye örnek olan kuruluşlara sahip olduğunu belirten Özdemir, “Bu kuruluşların bilgi birikimini eğer belli bir koordinasyon içerisinde değerlendirebilirsek hem bölgemize hem de ülkemize çok önemli kazançlar getireceğine inanıyorum. Binamızın yapımında, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımıza, benden önceki Valimiz Dursun Ali Şahin'e ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, tüm kamu kurum kuruluşları ile özel sektöre teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.
ÇELİK: ÇÖZMEK İÇİN BAKANLIK İSTİYORUZ
Törenin devamında söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sözlerinin başında Edirne halkı ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her iki binanın da hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni eden Çelik, Trakya’nın, gerek tarım, gerekse hayvancılık anlamında ne ifade ettiğini iyi bilen birisi olarak Edirne halkı ile çok sık görüşeceğini ifade etti. Dünyada 2 milyara yakın aç ve yoksul insan olduğuna dikkat çeken Faruk Çelik, bunun insanların toprağını düşmanca kullanmaktan kaynaklandığını belirterek, “Dünyada 34 ülkenin gıdaya, 80 ülkenin de suya erişiminde sıkıntıları var. Gelecek günler, dünyada tarım ve hayvancılık açısından çok parlak değil. Dünyada var olan bu kötü gidişatın, Türkiye'de de yaşanmaması için, varsa bir eksikliğin, onun da giderilmesi için çalışıyoruz. Bakanlık yapmak için değil, hava atmak için değil. Yoksa Bakanlık da geçer. Bakmak için bakanlık istemiyoruz biz, çözmek için bakanlık istiyoruz. İnşallah sorunlarımızı el birliğiyle çözeceğiz.”  şeklinde konuştu.
DEVLETİN MEMURU MİLLETE HİZMET ETMEK İÇİNDİR
Birinci sınıf tarım arazilerinin heba edilerek bir yere varılamayacağını ve bu konuda son derece titiz davranacakları söyleyen Bakan Çelik, şöyle devam etti: “Tarımı, toprağı korumak birinci görevimizdir ve bu yüzden burada bulunuyoruz. Masada değil sahada olacağız. İşletme bazlı sorumluluk olacak dedik. Her işletmenin onun bir veterineri ve ziraat mühendisi olacak. Onun için araziden işi takip edeceğiz. Ama ola ki bu güzel binalarda hizmet sunarken vatandaşlarımızın buraya gelmesi olacak. O zaman da yeşil masa hizmet verecek. İşiniz güler yüzle görülecek. Devletin memuru millete hizmet etmek içindir. Somurtan ve tepeden bakan, ne milletvekili ne bakan ne de memur istiyoruz. Milletin derdiyle dertlenen insan istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bir telefonla dünyayı ayağa kaldırdı, dünyaya örnek oldu. Seversiniz ya da sevmezsiniz. Ben çok seviyorum. Ama size şunu söyleyeyim milletin derdiyle dertlenecek yönetici. Milletin derdiyle dertlenirseniz bir çok sorunu aşarsınız. Çiftçi bizim için değil, biz çiftçi için varız. Bunu da kulağımıza küpe etmemiz gerekiyor.
Yapılan konuşmaların ardından, Bakan Çelik, Vali Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, yapımı tamamlanan Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binasının kurdelesini keserken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü binasının kurdelesini de aynı anda; Yıldız, Sağlık, Cengiz, Kıyım, Meriç ve İnceoğlu kesti. Kurdelelerin kesilmesinin ardından binalar gezildi.