Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde cezasını çeken hükümlü Alaattin Çakıcı ve Hasan Heybetli’nin tedavi için götürüldüğü hastanede, mahkum koğuşunun güvenlik kapısını açık bıraktığı iddiasıyla haklarında soruşturma açılarak tutuklama kararı çıkarılan 7 infaz koruma memurundan 6’sı tutuklandı. Kararın yüzlerine okunması için adliyeye getirilen 6 infaz koruma memuruna 150 kadar mesai arkadaşı ve yakını alkışlarıyla destek verdi. Hakkında tutuklama kararı olan 1 infaz koruma memuru ise polis ekiplerince aranıyor.

Adalet Bakanlığı Müfettişleri Edirne’deki cezaevlerinde yatan hükümlü ve tutukluların tedavi edilmek için kaldıkları Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi mahkum koğuşunda denetleme yaptı. Müfettişler denetim ve güvenlik kamerası incelemesinde halen hükümlüler Alaattin Çıkıcı ve Hasan Heybetli’nin kaldığı mahkum koğuşundaki 2 güvenlik kapısından birisinin açık bırakıldığını belirleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine başlatılan ve Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran tarafından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi mahkûm koğuşunda nöbet tutan Yüksek Güvenlikli F Tipi’nde görevli 7 infaz koruma memuru hakkında “Örgüte bilerek, isteyerek yardım etme ve hükümlü olan kişinin kaçmasını sağlamak” suçlarından soruşturma başlattı. Önceki gün Başsavcı Savran tarafından ifadeleri alınan infaz koruma memurları Ş.Y., S.T., E.M., Z.Y., İ.S., M.G.Ş. ve G.A. sevk edildikleri Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
BAŞSAVCI İTİRAZ ETTİ, TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI
Bu kararın ardından soruşturmayı yürüten Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Kırklareli Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. Dosyayı inceleyen Kırklareli Sulh Ceza Mahkemesi başsavcılığın itirazı haklı görerek dün gece Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde görevli 7 infaz koruma memurun yakalanarak tutuklanmasına karar verdi. Haklarında tutuklama kararı verilen infaz koruma memurlarından Ş.Y., S.T., Z.Y., İ.S., M.G.Ş. ve G.A. polis ekiplerince gözaltına alındı. Memurlardan E.M.’ye ise ulaşılamadı.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Geceyi Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde geçiren infaz koruma memurları haklarında tutuklama kararının yüzlerine okunması için Edirne Adliyesi’ne getirildi. Memurların mesai arkadaşları ve aileleri de adliye önüne gelerek destek verdi. Memurların adliyeye girişleri sırasında aileleri sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı. Polis, hakkında tutuklama kararı olmasına rağmen henüz ulaşılamayan infaz koruma memuru E.M.’nin yakalanması için çalışma başlattı.