Askeri darbe girişiminin ardından HSYK tarafından açığa alınan 8 hakim-savcı, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Edirne Adliyesi’nde Başsavcı Muhammed Savran tarafından sorgulanan hakim ve savcılar, tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 14 saat süren yargılamanın ardından savcı Cevat Gül, hakimler Ayşe Neşe Gül, Y.P., Ahmet Okumuş, Yener Ata, Ülkü Ergin, Hasan Özdemir, Erdem Cuma Bozkurt tutuklama istemiyle nöbetçi mahkeme sevk edildi. Alınan savunmaların ardından mahkeme hakim Y.P.’nin adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, diğer 7 savcı ve hakim tutuklandı. Adliyeden elleri kelepçeli olarak hakim ve savcılar polis minibüsüne bindirilerek Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine konuldu. 

ÜSTEĞMEN VE BAŞÇAVUŞ DA TUTUKLANDI
Darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevli Üsteğmen İsmet Sezgin ile tank ve zıhlı personel taşıyıcı askeri araçların çıkış yaptığı Karaağaç Cemaattin Alkoç Kışlası’nda görevli Başçavuş Mustafa Gençay, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Edirne Adliyesi’nde ifadeleri alınan 2 asker, önceki gece çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak elleri önden kelepçeli olarak polis aracına konuldu ve cezaevine götürüldü. Darbe soruşturmasına yönelik başlatılan operasyonlar sürüyor.
DARBE GİRİŞİMİNİ POLİS ENGELLEMİŞTİ
Edirne’de geçen 15 Temmuz gecesi askeri darbe girişimi sırasında Karaağaç Celalettin Alkoç Kışlası’ndan çıkan tank ve zıhlı personel taşıyıcı askeri araçlar, kent merkezine gelmeden polis ekiplerince Meriç ve Süvari Köprüsü üzerinde kamyonlar önlerine çekilerek durdurulmuştu.