Edirne Belediyesi içme suyu şebekesi, kanalizasyon, yağmur suyu toplama kanalı ve atık su projelerinin tümünün birden yapılması için bu Pazar referanduma gidiyor. Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan, “Daha çağdaş, daha sağlıklı Edirne için geleceğimize sahip çıkıyoruz” sloganı ile Edirnelileri 10 Ocak’ta mahalle muhtarlıklarında oy kullanmaya davet etti. Referandumdan evet oyu çıkması durumda Edirne Belediyesi 590.000 m içme suyu şebekesi, 467.000 m kanalizasyon, 29.000 m yağmur suyu toplama kanalı ve 64.000 m2 atık su projelerini tümünü birden yapacak.

BAŞKAN GÜRKAN EDİRNELİLERİ REFERANDUMA DAVET ETTİ

Edirne'nin gelecekteki 50 yıllık altyapı sorununu çözmek için 10 Ocak 2016 tarihinde referanduma gideceklerini söyleyen Başkan Gürkan 10 Ocak 2016 Pazar günü yapılacak olan referanduma davet etti. Altyapı sorununun çözülmesi için Edirnelilerin 3 yıl çile çekeceğini ifade eden Gürkan, “Halkımıza 3 yıl bu çileyi çekmeye var mısınız” diye soracaklarını söyledi. Başkan Recep Gürkan, Edirne Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmede Edirne Belediyesi'nin 2016 yılında itibaren yeni bir yapılandırmaya gideceğini söyledi.

KENDİMİZİ GÜNÜN KOŞULLARINA UYARLAMAMIZ GEREKİYOR

Yapılandırmanın Edirne Belediyesi'nin günün şartlarına ve teknolojik gelişmeleri ayak uydurması amacıyla gerçekleştirileceğini ifade eden Gürkan, “2016'dan başlayarak belediyemizde de yeniden yapılanmaya, yenileşmeye, güncellemeye gideceğiz. Birçok birimde o birime mahsus yapılandırmamız olacak. Bu kimsenin işten çıkarılacağı, görev değişikli yapılacağı anlamına gelmiyor. Çalışma koşullarının iyileşmesine, görev tanımlarının revizyonla yenilenmesine, bir mantalite değişikliğine gideceğiz. Kendimizi günün koşullarına uyarlamamız gerekiyor. Edirne Belediyesi'ni hem araç gereç ve ekipman olarak, hem de eğitim olarak Edirnelilere daha iyi hizmet sunan bir belediye haline getireceğiz” diye konuştu.

3 YIL ÇOK ZOR GEÇECEK

2016 yılında itibaren Edirne'de altyapıda yaşanan sorunları da çözüme kavuşturacaklarını ifade edenGürkan, “Kanalizasyonuyla, yağmur suyuyla, atık su arıtmayla ve içme suyu şebekesiyle Edirne'nin alt yapısını komple yenileyeceğiz. Çok zor ve büyük bir işe giriyoruz. Edirnelilerin önümüzdeki 50 yıllık altyapı sorunun tamamen çözeceğiz. Edirne'de ne su patlağı, ne kanalizasyon taşması ne de yağmur suyu birikintisi olmayacak. Bunun için belki de Türkiye'de ilk defa denenen yöntemle 10 Ocak 2016'da 24 mahallede referandum yapacağız, halka soracağız Altyapıyı yenileyeceğiz. Tüm bu işlemleri parça parça mı yapalım, hepsini aynı anda mı yapalım diye. ‘3 yıl beraber çile çekmeye var mısınız’ diyeceğiz. Çünkü biz Belediye'de demokratik bir yönetim kurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.