Edirne Belediye Meclisi’nin bugün yapılan Ocak ayı olağan toplantısında şehir içi ulaşım zam görüşmelerinin olacağını öğrenen bir grup öğrenci eylem yaptı. Öğrencilere yaklaşık 50 vatandaş da destek verirken, zaman zaman polis ile öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Saat 13.00’te Tahmis Meydanı’nda toplanan grup, ellerindeki döviz ve pankartlarla slogan atarak Edirne Belediye Başkanlığı binası önüne yürümek istedi. Polisin ‘Slogan atmadan yürüyün’ uyarısını dikkate alan öğrenciler, sessiz bir şekilde Edirne Belediye Başkanlığı binası önünde toplandı. Çevik kuvvet ekipleri de belediye önünde tedbir aldı. Yaklaşık yarım saat boyunca Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve minibüsçü esnafı aleyhine slogan atan öğrenciler, zammın geri çekilmesini talep etti.

Saat 14.00’te başlayacak olan Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısını izlemek isteyen eylemci grup, belediye yetkililerinden onay çıkmayınca belediyeye zorla girmek istedi. Bu sırada CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve DİSK’in Trakya Temsilcisi Arif Kuday, belediye güvenlik görevlileriyle tartıştı. Devreye giren polis öğrencileri ikna etmeye çalışırken, aralarından 5 temsilci seçen öğrenciler belediye önünde slogan atarak protestolarını sürdürdü. Bu sırada 5 öğrenciyle görüşen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, meclis toplantısında öğrencilere destek veren Meclis Üyesi Arif Kuday ile tartıştı.

ZAM KARARINI GERİ ÇEKTİ

Toplantıdaki konuşmasının ardından şehir içi ulaşım zammını oylamaya sunmayarak başta meclis üyeleri olmak üzere toplantıya katılanları şaşırtan Sedefçi, kararı geri çektiğini açıkladı. Zam kararının çekildiğini öğrenen öğrenciler ise büyük sevinç yaşadı.

Edirne Belediye Meclisi’nin aldığı karar gereği öğrenciler için kısa hat 1 TL, uzun hat ise 1,5 TL. Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği öğrenciler için kısa hat 1,15 TL, uzun hat ise 1,65 TL olması öngörülüyordu.(İHA)