Edirne’de özellikle internetteki sosyal paylaşım sitelerine kente 'canlı bomba' olarak eylem yapmak için geldiği öne sürülerek fotoğrafları paylaşılan kişinin, hırsızlıktan aranan Mevlüt K. olduğu ortaya çıktı. Edirne’de son bir haftada 4 otomobilden hırsızlık yaptığı belirlenen Mevlüt K., Asayiş ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara’da yaşanan bombalı terör saldırılarının ardından Edirne’de yapılan yol kontrolleri ve asayiş uygulamaları henüz kimliği tespit edilemeyen kişilerce ‘canlı bomba’ aranıyor şeklinde yorumlandı. Özellikle internetteki sosyal paylaşım sitelerinde ‘canlı bomba’ arandığına ilişkin çok sayıda bilgiler yer aldı. Bu sabah saatlerinden itibaren ise fotoğrafı yayınlanan bir kişi için “Arkadaşlar, bu şahıs Edirne’ye giriş yapmış, canlı bombaymış. Şu an her yerde bu adam aranıyor” ifadeleri yer alan bir fotoğraf paylaşıldı.
CANLI BOMBA PANİĞİ YAŞANDI
Kısa sürede şehirde ‘canlı bomba aranıyor’ paniği yaşanırken konuyla ilgili inceleme yapan Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, fotoğraftaki kişinin hırsızlık suçundan yakalanan 30 yaşındaki Mevlüt K. olduğunu ve bugün yakalandığını tespit etti. Paylaşın fotoğrafın hırsızlık yaptığı bölgedeki güvenlik kameralarından alındığı anlaşılan Mevlüt K.’nın Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olduğu ve Edirne’de son 1 hafta içerisinde 4 otomobilden cep telefonu, teyp ve cüzdan çaldığı belirlendi.
GÖZALTINA ALINDI
Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince kent merkezinde yakalanan Mevlüt K., gözaltına alındı. Hırsızlık şüphelisi Mevlüt K.’nın farklı şehirden 11 hırsızlık dosyası nedeniyle arandığı, hakkında da yine hırsızlık suçundan 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Sağlık kontrolünden geçirilen Mevlüt K., ifadesi için emniyete götürüldü.

VALİ VEKİLİNDEN AÇIKLAMA

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç’ta, yaptığı yazılı açıklamada, “Bir süredir sosyal medya üzerinden ilimiz ile ilgili dolaşan asılsız  bazı haberlerin yayıldığı görülmüştür. Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de, Güvenlik güçleri olarak herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için gereken tüm tedbirler alınmış bulunmaktadır. İlimizde halkımızın can ve mal güvenliğini korumak, ülkemizin  birlik ve beraberliğini tehlikeye düşürebilecek her türlü olumsuzluğun önünde durmak adına güvenlik güçlerimiz güzel Edirne’mizde 7 gün 24 saat tüm personeli ile mesai mefhumu gözetmeksizin görevi başındadır. Korku ve panik ortamı yaratarak birlik ve beraberliğimizi bozacak, huzur ve güven ortamını sarsacak nitelikte gerek sosyal medya, gerekse halk arasında dolaşan asılsız haberlere itibar edilmemelidir.” dedi.