GİZEM GÖRÜR

Özcan yaptığı açıklamada, CHP’li belediyelerin birbirine destek olması gerektiğini kaydetti. Erikli Sahili’nde, 4-5-6 Ağustos’ta Trakya Fest’in yapılacağını belirten Özcan, “Festivalin yapılacağından dolayı birçok yerde olduğu gibi Edirne’ye de reklam afişleri asıldı. Ancak bu afişlerin bir süre önce indirildiğini görüyoruz. Organizasyon sorumlusunun iddiasına göre afişlerin üzerinde Keşan Belediyesi’nin logosu olduğu gerekçesiyle, Edirne Belediyesi tarafından toplatıldığı dile getiriliyor. Hangi gerekçeyle toplatıldığını bilmiyoruz ancak bu tip olayların yaşanması hoş değil. Belediyeler, bulundukları bölgede yapılan ya da yapılacak kültür sanat faaliyetlerini duyurmak, davet etmek amacıyla broşür dağıtabilir ve afişler asabilir. Bunlar olağan işlerdir. Ama sırf Keşan Belediyesi’nin logosu var diye afişler indirilmiş ise bu doğru bir davranış olmamıştır.” dedi.

DAHA ÖNCE DE BENZERİ YAŞANMIŞTI

Keşan Belediyesi olarak, daha önce bu tip bir olayla karşılaşılıp karşılaşılmadığı ile ilgili soruya da cevap veren Mehmet Özcan, şunları kaydetti: “Yılbaşından önce Keşan Belediyesi’nin faaliyetlerinin anlatıldığı kitapçıkları ve takvimleri Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde dağıtmak istedik ancak, ekiplerimize Edirne Belediyesi’nin zabıta personeli engel oldu. Yaşanan olaydan CHP Edirne İl Başkanımız, milletvekillerimiz ve CHP’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı’nın da bilgisi var. Daha sonra da CHP Edirne İl Başkanımız Fevzi Pekcanlı tarafından bunlar dağıtıldı. Sayın İl Başkanımız Pekcanlı’ya o zaman içerisinde göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum.”

CHP’Lİ BELEDİYELERİN BİRBİRİNE DESTEK OLMASI GEREKİR

Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Yeni yıl kutlamalarıyla ilgili olarak, Edirne’de 5 bilboard kiraladık. Afişler gönderildi ve bilboardlara asılmıştı ancak 1 saat sonra indirildiği yönünde bilgi geldi. Firma belediye yetkilileri tarafından indirtildiğini dile getirdi. Fakat afişler için bin 400 TL artı KDV şeklinde bize fatura kesilmişti. CHP’li belediyelerin birbirine destek olması gerekirken, bunların yaşanması son derece üzücü bir durumdur. Edirne’nin büyükşehir olacağının tartışıldığı bu günlerde bu tür olayların yaşanması hoş değil.”

BELEDİYELER YAPTIKLARINI KAMUOYUNA ANLATMALIDIR

Edirne Belediyesi ekiplerinin, Keşan’a dağıtıma geldiklerinde herhangi bir engelle karşılaşıp karşılaşmadığı şeklindeki soruya da cevap veren Mehmet Özcan sözlerini şöyle tamamladı: “Engel olmamız gibi bir durum söz konusu olamaz. Belediyeler yaptıklarını kamuoyuna anlatmalıdır. Örnek vermek gerekirse, Edirne Belediyesi ekipleri Mart ayı içinde Hürriyet gazetesinde yer alan etkinliklerini Keşanlılarla paylaşmak adına burada dağıtım yaptılar. Hiçbir belediye personelimiz buna engel olmadı. Aksine destek olduk. CHP’li belediyelerin birbirini desteklemesi gerekiyor. Biz de o günkü süreçte bunu yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ