HABER MERKEZİ

Gaytancıoğlu’nun 23, Aksal’ın 4, Çakırlar’ın 1 konuşma gerçekleştirdiği, yine Gaytancıoğlu’nun 13, Çakırlar’ın da 10 yazılı soru önergesi verdiği, Aksal’ın hiç soru önergesi vermediği açıklandı.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimler sonucunda Edirne Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne 4 milletvekili göndermişti. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın vefatı sonrası mecliste Edirne’yi AK Partili Fatma Aksal, CHP’li Okan Gaytancıoğlu ve İYİ Parti’li Orhan Çakırlar temsil ediyor.

TBMM’nin sitesinde yer alan verilere göre; Gaytancıoğlu ve Çakırlar’ın kanun teklifi verdiği ancak Aksal’ın hiç kanun teklifi vermediği görüldü. Yaptığı açıklamalarda da her zaman çifçinin yanında olduğunu gösteren Gaytancıoğlu’nun esnafın borçlarının silinmesi ve çiftçinin borçlarının yapılandırması yönünde iki kanun teklifi verdiği, Çakırlar’ın da siyasi ahlak kanununda değişiklik yapılması yönünde teklif verdiği görüldü.

Meclisin hem genel kanunda hem de komisyonun da konuşmak için söz alan Edirne Milletvekili yine CHP’li Okan Gaytancıoğlu oldu. Gaytancıoğlu 23 konuşma gerçekleşirirken, Aksal 4 konuşma, Çakırlar ise 1 konuşma gerçekleştirdi.

Araştırma önergesi istatistiklerine bakıldığında birinci sırada da yine CHP’li Okan Gaytancıoğlu yer aldı. İYİ Parti’li Çakırlar’ın ve AK Parti’li Aksal’ın hiç araştırma önergesi vermediği görülürken, yazılı araştırma önergelerinde de Gaytancıoğlu 13, Çakırlar 10 önerge verirken, Aksal hiç araştırma önergesi vermedi.

İstatistikler şöyle oluşmakta; Mecliste konuşma sayısı Okan Gaytancıoğlu 23 kez, Fatma Aksal 4 kez ve Orhan Çakırlar 1 kez.

Yazılı soru önergesinde Okan Gaytancıoğlu 13 kez, Orhan Çakırlar 10 kez ve Fatma Aksal hiç soru önergesi vermedi.

Araştırma önergelerinde Okan Gaytancıoğlu 1 kez önerge verirken Aksal ve Çakırlar hiç araştırma önergesi vermedi.

Kanun teklifi vermede Gaytancıoğlu 2 kanun teklifi, Orhan Çakırlar 1 kanun teklifi verirken Fatma Aksal hiç kanun teklifi vermedi.

Genel görüşme ve soruşturma önergelerinde ise 3 milletvekili de önerge sunmadı.