Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ‘Kurtuluş Resepsiyonu’nda konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin sayesinde bugün vatan adını verdiğimiz bu topraklarda özgürce, hiçbir korku ve kaygıya kapılmadan bağımsız bir devlet olarak yaşamanın mutluluğunu ve keyfini yaşıyoruz” dedi.

Edirne Belediyesi Kurtuluşun 94. Yıl dönümü nedeniyle Gloria Park’ta Kurutuluş Resepsiyonu düzenledi. Resepsiyona Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Salim Afgün, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Yunan Ressam Dimitris Nalbantis, ÇEKÜL Vakfı kurucusu ve Başkanı, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof.Dsc Stoyan Denchev, kurum ve daire müdürleri, gaziler, şehit aileleri katıldı. Ayrıca Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Kosova’dan milletvekilleri belediye başkanları da resepsiyonda yer aldı.  

Resepsiyona ev sahipliği yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, davetlileri kapıda karşıladı. Davetliler ile hatıra fotoğrafı da çekilen Gürkan, tüm masaları tek tek dolaşarak, konuklar ile sohbet etti.

“ARTIK ÜLKELER DEĞİL, ŞEHİRLER YARIŞIYOR”

Başkan Gürkan, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Kosova’dan gelen konukların da resepsiyonda yer aldığını ifade ederek, “Edirne’miz için çok anlamlı bir gün. Kurtuluşumuzun 94. Yıl dönümü bununla gurur duyuyoruz. Ulusal kurtuluş savaşımızın başkomutanı, ebedi başkomutanımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük insan, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu topraklarımızı vatan yapan bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. O kahraman şehitlerimizin sayesinde bugün vatan adını verdiğimiz bu topraklarda özgürce, hiçbir korku ve kaygıya kapılmadan bağımsız bir devlet olarak yaşamanın mutluluğunu ve keyfini yaşıyoruz. O şehitler ki her biri ana kuzusu ama dünyada evladını şehit verdikten sonra ‘Vatan sağ olsun’ diyen sadece ve sadece Türk Milleti’nin anne ve babalarıdır. Bugün artık dünyada ülkeler birbirleriyle yarışmıyor, artık şehirler birbirleriyle yarışıyor. O yüzden yaşadığımız şehrin adını ne kadar çok duyurabilirsek, o şehrin sahip olduğu bütün değerlerini ne kadar koruyup, markalaştırıp öne çıkarabilirsek biliyoruz ki şehrimiz de o kadar başarılı, müreffeh olacaktır. ” diye konuştu.

EDİRNE İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ İSİMLERE HEMŞEHRİLİK BERAATI 

Edirne’nin tüm dünyada tanınan bir şehir; şehirlerin sultanı, sultanları şehri olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Edirne’mizle özdeşleşmiş isimlere Fahri Hemşehrilik Beraatlarını vermeye devam ediyoruz. 2014 yılında Edirne’de unutulmaz izler bırakmış olan ve 2004'te görevi başındayken hayatını kaybeden Edirne Valisi Fahri Yücel’e itafen eşi Perihan Yücel’e ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'e; 2015 yılında da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Alman Prof. Dr. Manfred Raupp'a Fahri Hemşehrilik Beratı takdim etmiştik. Bu yıl her biri olağanüstü başarılara sahip olan çok değerli isimlere fahri hemşerilik beraatı vereceğiz. Ünlü Yunan Ressam Dimitris Nalbantis, Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dsc  Stoyan Denchev  ve ÇEKÜL Vakfı kurucusu ve Başkanı, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’e Edirne Fahri Hemşehrilik Beraatlarını kabul ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Fahri Hemşehrilik Beraatları ile ilgili Kasım Ayı’nda alınan belediye meclis kararını okudu.  Daha sonra Başkan Gürkan, Ünlü Yunan Ressam Dimitris Nalbantis,  Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dsc Stoyan Denchev ve ÇEKÜL Vakfı kurucusu ve Başkanı, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen’e Fahri Hemşehrilik Beraatlarını takdim etti.

Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle hazırlanan Kurtuluş Pastasını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Salim Afgün, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Ünlü Yunan Ressam Dimitris Nalbantis, ÇEKÜL Vakfı kurucusu ve Başkanı, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen ve Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dsc Stoyan Denchev ile birlikte kesti.

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Edirne Belediyesi Halk Oyunları Eğitmeni Gürkan Güzelharcan, askeri kıyafetler giyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdı ve oynağı zeybek büyük beğeni topladı.

Resepsiyon Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın katkılarıyla Edirne ve Edirne’ye gönül vermiş sanatçılardan oluşturulan Balkan Hattı Orkestrası’nın konseri ile son buldu.