Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı’nca 31 Aralık 2012 itibarıyla resmi ilanı yapılan ve YSK'ya gönderilen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2012 nüfus sayımı sonuçlarına göre tespit edilen milletvekili sayıları, Resmi Gazete'nin 9 Nisan 2013 tarihli, 110 karar nolu ve 28613 sayısında yayımlandı. Buna göre, Edirne’nin milletvekili sayısı yeniden 3’e düştü.

“2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 5’inci maddesinde; seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısı, Yüksek Seçim Kurulu tarafından, genel nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç altı ay içinde, 4 üncü madde uyarınca tespit edilerek Resmî Gazete, radyo ve televizyonla ilân edilir” hükmüne göre Yüksek Seçim Kurulu, milletvekili dağılımı ile ilgili kararını dün Resmi Gazete’de yayımladı. Kararda ayrıca “milletvekillerinin seçim çevrelerine dağılımı yapılırken; toplam milletvekili sayısından (550) önce her ile bir milletvekili tahsis edilir” şeklindeki 4. maddesi gereği; son genel  nüfus  sayımı  ile  belli  olan  Türkiye nüfusu,  kalan  milletvekili sayısına (469) bölünmek suretiyle bir sayı elde ediliyor. İl nüfusunun bu sayıya  bölünmesi ile her ilin ayrıca çıkaracağı milletvekili sayısı belirleniyor.

Edirne ilinin 2011 milletvekili seçimlerinde 3’e düşürülmüş olan milletvekili sayısı, 2012’de 4’e çıkmışken,  2012 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine göre ise yine 3’e düştü. Son yayımlanan listeye göre değişim gösteren diğer il ise Ordu oldu. Ordu’nun 5 olan milletvekili sayısı 6’ya yükseldi.