Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Keşan Temsilcilik Başkanı Erol Yazla ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Keşan Temsilcilik Başkanı Mustafa Bayır, yarın kutlanacak “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” nedeniyle ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, gerçekleştirilecek programla ilgili de bilgi verdi.

Bu yıl hem Eğitim-İş hem de Eğitim-Sen ilçe temsilciliklerinin Edirne’de düzenlenecek etkinliğe katılacağını bildiren Yazla ve Bayır, Saraçlar Caddesi’ndeki PTT Edirne Şubesi önünde saat 12.00’de basın açıklamasında bulunulacağını bildirdi.

EROL YAZLA:

“VATAN VE EMEK İÇİN

HAYDİ 1 MAYIS’A”

Eğitim-İş Keşan Temsilcilik Başkanı Erol Yazla, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, şu açıklamayı yaptı:

“Kapitalizmin girdiği krizi aşmak için yükü yine işçilere ve emekçilere yüklediği, emekçilere yıkmaya devam ettiği, emperyalistlerin ve işbirlikçilerin; emek-sömürü düzenini sürdürebilmek için saldırıların sınır tanımadığı bir ortamda 1 Mayıs’a hazırlanıyoruz.

1 Mayıs kutlu olsun!

İşçilerin uluslar arası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, başlangıcından bu güne yılmaz bir mücadeleyi anlatan gün olmuştur.

1 Mayıs üretimin öznesi olan emekçilerin hak ettiklerini alma mücadelesinin adıdır.

Günümüzde siyasi iktidar, devlet imkanlarını kullanarak kendi burjuvasını yarattı. Elde edilen ekonomik ve sosyal gücün kaybedilmesi korkusuyla hukuk devleti yok edildi.

Emek ve özgürlük mücadelesi hainlikle suçlandı. Emekçilere, öğrencilere hak arayan herkese acımasız bir şiddet uygulandı ve uygulanmaya devam etmektedir.

İktidar ekonominin aralıksız büyüdüğünü söylemekte ancak bu büyümeden emekçi pay alamazken zengin daha zengin olmaktadır.

Emekçilere yoksulluk kader görülmektedir.

1 Mayıs emperyalizme karşı ‘Tam Bağımsız Türkiye” sloganıyla mücadele birlikteliklerinin oluşacağı bir gün olmalı.

1 Mayıs etnik bölücülüğe ve gericiliğe karşı bir bütün olma günüdür.

Gün, emek ve Cumhuriyet karşıtlarına karşı gelme günüdür.

Gün, esnek ve performansa dayalı güvencesiz çalışmaya dur deme günüdür.

Gün, toplu sözleşme aldatmacasına dur demenin günüdür.

Gün, özelleştirmeye, yerelleştirmeye, yerelleştirerek bölünmeye dur demenin günüdür.

Gün, parasız eğitim, parasız sağlık, iş ve sağlık güvencesi ile diğer özlük ve sosyal hakların aranması için 1 Mayıs alanlarını doldurma günüdür.

Eğitim iş olarak dayanışmayı büyütmek, birlikte mücadeleyi yükseltmek üzere bizimle yürümek isteyenleri 1 Mayıs Perşembe günü Edirne’ye davet ediyoruz.

Çağrımız; 1 Mayıs’a vatan ve emek mücadelesi temelinde bakan, kaygıları bizimle aynı olan tüm kurum, kuruluş, parti, derneklere ve tüm halkımızadır.

Vatan ve Emek için Haydi 1 Mayıs’a!”

MUSTAFA BAYIR:

“1 MAYIS’I

UNUTTURMAYACAĞIZ”

Eğitim-Sen Keşan Temsilcilik Başkanı Mustafa Bayır da, geçmiş yıllarda Keşan’da, geçen yıl Tekirdağ’da biraraya gelindiğini hatırlatarak, bu yıl da Edirne’de toplanma kararı aldıklarını söyledi.

1 Mayıs’ı her yıl kutlayarak gelecek nesillere 1 Mayıs’ların önemini aktarma düşüncesinde olduklarını ifade eden Bayır, hükümetin 1 Mayıs kutlamalarında yaptığı kısıtlamaları hatırlatarak, “Şu anda 40 yaş altı insanlarımız 1 Mayıs’ların neden bu kadar diretildiğini, Taksim için neden diretildiğini belki bilmeyecekler. İşte bu nedenle, 1 Mayıs’ı unutturmamak adına mücadele edeceğiz. Hükümetin dayatması hukuksuz ve basın açıklamaları her yerde özgürce yapılmalı, yapılabilmeli. Gezi olayından sonra hükümetin korkuları devam ediyor. Büyük ihtimal yine baskı uygulanacak ve engellenmeye çalışacağız. Ama onlar nasıl ‘durmak yok yola devam’ diyorlarsa, biz de mücadelemize devam edeceğiz. 1 Mayıs’ı unutturmayacağız.” dedi.

Emekçilerin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak sözlerini sürdüren Bayır, “Kavgasız, gürültüsüz, iyi bir 1 Mayıs geçmesini dileriz. Karşılıklı anlayışlı olunmasını, iki tarafın da sağduyulu olmasını istiyoruz, hatta hükümetten daha çok sağduyu bekliyoruz. Bizi anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. 1 Mayıs Bayramı resmi olarak ilan edilmiş ve insanlar özgürce kutlamalılar.” şeklinde konuştu.

GENEL-İŞ

KIRKLARELİ’YE

GİDECEK

Öte yandan, Genel-İş Keşan Temsilciliği’nin Kırklareli’de düzenlenecek 1 Mayıs etkinliğine destek vereceği öğrenildi.