Eğitim İş Edirne Şubesi Başkanı Hikmet Bölükbaşı, dün yaptığı yazılı açıklamayla İpsala Kaymakamlığının İlçe Milli Eğitime bağlı okullara Hacamat Mizah Dergisi yazar ve çizerlerini getirmesine tepki gösterdi. Hikmet Bölükbaşı’nın açıklaması şöyle:

“Eğitim İş Sendikası olarak,  İpsala kaymakamlığının daha önce ilkokul ve lise  şimdi de ortaokul öğrencileri için Hacamat Mizah Dergisi  yazar ve  çizerlerini getirttiğini biliyoruz. Hacamat mizah dergisinin bazı sayılarında Laikliğe, Cumhuriyete ve Atatürk devrimlerini hedef alan karikatürler yapılmış ve yazılar  yazılmıştır. 

Örnekte olduğu gibi: 

Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Eğitim İş Sendikası Edirne Şubesi olarak İpsala ilçemizdeki köyler ve merkezdeki okullarda yaptığımız örgütlenme çalışmalarında birtakım sorunların hala çözülmemiş olduğunu tespit ettik. Bunlardan en önemlisi, yaklaşık iki buçuk yıl önce yıkılan Atatürk Ortaokulunun yerine hala yenisi yapılmamıştır. Yine Yeni Karpuzlu beldesinde  yapılacak okulun daha yeri tespit edilmemiş, ikili öğretim devam etmektedir.

Atatürk  Ortaokulunun yapılmamış olması nedeniyle, İpsala halkının çocukları imam hatip ortaokuluna mecbur edilmektedir. Ekonomik durumu biraz iyi olan aileler çocuklarını komşu ilçe Keşan’daki devlet ve özel okullara göndermek zorunda kalmaktadır.

İpsala kaymakamı ve ilçe milli eğitim müdürü bu sorunları Edirne valiliği ve milli eğitim müdürlüğün neden bildirmiyor? Eğer bildirdiyse il milli eğitim müdürlüğü neden bu sorunları çözmek için çalışmıyor?

İpsala Kaymakamlığı görevi gereği ilçedeki  öncelikli işi, eğitim öğretimdeki sorunları çözmektir. Yandaş basının yazar ve çizerlerini getirtmek değildir."


Eğitim İş Sendikası ve Edirne Şubesi olarak, Atatürk ilkelerini, devrimlerinin ve cumhuriyet kazanımlarını savunmaya devam edeceğiz. İpsala ilçemizdeki  eğitim ve öğretim sorunlarının  takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.”