“Yaşam biçimimize saldırıldığı tarihsel bir süreçten geçiyoruz”


MURAT ARKAN

Eğitim Sen Keşan İlçe Temsilciliğinin 10. olağan genel kurul toplantısı, geçen Cumartesi günü gerçekleştirildi. Sendika binasında yapılan toplantı saat 13.00'te başladı. Eğitim Sen Keşan İlçe Başkanı Mustafa Bayır’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya sendika üyelerinin yanı sıra Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli de katıldı.

Toplantıyı yönetmek üzere Divan Başkanlığına Nevzat Uğur, Katip üyeliklere İbrahim Ateş ve Tunay Balcı seçildi.

Mustafa Bayır, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, konuklara “Hoş geldiniz” dedikten sonra şunları kaydetti:  “Bizler bu mücadeleyi, her türlü baskı ve engellemelere rağmen, sürdürürken, Türkiye’de olup bitenlere baktığımızda, her gün bombaların patladığı, suikastların yaşandığı, basının ve üniversitelerin susturulduğu, her türlü toplumsal muhalefetin bastırıldığı, eğitimin dinselleştirildiği, demokratik, laik ve bilimsel eğitimin yok edildiği, kısacası insanların can güvenliğinin ortadan kalktığı bir Türkiye’yi birlikte yaşıyoruz.

BASKI VE ENGELLEMELERE RAĞMEN MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Ne yazık ki sendikamız, seçimlerini böyle bir ortamda yapmaktayız. Ülkede uygulanmakta ısrar edilen ekonomik ve sosyal politikalar sonucunda biz eğitim emekçileri başta olmak üzere toplumun büyük çoğunluğunun açlığa ve yoksulluğa mahkum edildiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Eğitim ve sağlık; parası olanların kullanabildiği metaya dönüşmüş durumda. Ulusal ve dini değerler kullanılarak insanların yaşamlarının nasıl ipotek altına alınmak istendiğine şahit oluyoruz.

Her gün yaşanan acılar, toplumun her gün biraz daha kutuplaştırılması, en ufak bir muhalefet hareketinin şiddet kullanılarak bastırılması, topluma reva görülen yoksulluk, sendika üyelerimizin yaşadığı açığa alma ve işten atmalar, gözaltılar, işte Türkiye fotoğrafında görülenler bunlar.

İşte bu fotoğraf, doksanlı yıllardan bu güne yılmayarak, her türlü baskı ve engellemelere rağmen sürdürdüğümüz sendikal ve demokrasi mücadelesinin, ayrıca laik, bilimsel, demokratik mücadelenin önemini ve anlamını bir kere daha ortaya koymaktadır.

Bunlar elbette ki hak mücadelesinin bu ülkede sürdürülmesinin zorluklarını yaşayarak öğrenenlerdeniz. Bugün ülkede yaşanan bu kaos ortamında bile eğitim emekçilerinin ve tüm çalışanların, ekonomik, demokratik ve hukuk mücadelesini yürüten sendikamız Eğitim Sen ve KESK olduğunu herkes görmektedir.

Ülkemizin içinde bulunduğu durum; bugüne kadar hiç olmadığı kadar ayrıştırıcı, baskıcı, hakların gasp edildiği, en ufak muhalefetin bile aşırı şiddetle bastırıldığı, yaşam biçimimize saldırıldığı bir tarihsel süreçten geçtiği bir durumdur.

İşte tam da bu süreçte, bizler de bugüne kadar hiç olmadığımız kadar birleşerek, kenetlenerek, dayanışmayı büyüterek yolumuza ve mücadelemize devam edeceğiz. Başta sendikamız Eğitim Sen ve konfederasyonumuz KESK olarak kurulduğumuz günden bu yana ortaya koyduğumuz ilkeli, kararlı, direngen ve inatçı mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Bizim tarihimiz de bunun örnekleriyle doludur. Bu duygu ve düşüncelerimle bu inancımla hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

SEÇİME, TEK LİSTEYLE GİDİLDİ

Konuşmaların tamamlanmasından sonra, seçimlere geçildi. Yönetim organlarına ve şube delegeliklerine seçilecek adayların belirlenmesi için oylama yapıldı. Tek listeyle yapılan seçimde, yeni yönetim kurulu ve şube delegelerinin isimleri belli oldu. Yönetim kuruluna Asalet Koç, Vural Özdemir, Aydın Yıldırım, İsmail Dinç, Hakan Gedik seçildi. Yönetim kurulu yedek üyeliklerine Vedat Bulut, Hüseyin Mandacı, Koray Canbay, Tuncay Balcı, Cemil Pangal oy birliği ile seçildi. Şube delegeliklerine ise 61 kişi seçildi.

Sendika üyelerinden Hasan Karagöz, Ramazan Bozkurt, Rasim Yağcı ve Hakan Gedik gündeme ve sendika çalışmalarına dair değerlendirmelerde bulundular. Konuşmaların ardından ise toplantı sona erdi.

Yeni Yönetim Kurulu'nun, gerçekleştireceği ilk toplantıda görev dağılımını yapacağı belirtildi.