AYŞİN SEÇİL GEZER

İlkbahar mevsiminin bitmesi ve yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte yürüyüş programını kapattıklarını hatırlatan Eker, şunları söyledi: “Yaz mevsiminde genellikle bisiklet ve kamp faaliyetlerine ağırlık verilecek. Çünkü yaz dönemi bu tür faaliyetlere daha uygundur. Bölgesel faaliyetlerin dışında, bölge dışındaki faaliyetlere katılmayı planlıyoruz. Haziran ayının sonunda, çocuklara yönelik bir kamp düzenleyeceğiz. Çocuklarımız bilişim teknolojisinden ötürü sosyal faaliyetleri azalmaya başladı. Bizde çocuklarımızı sosyal faaliyetlere yönlendirebileceğimiz çalışmalar yapıyoruz. Birlik ve beraberliğin sağlanacağı bir kamp programı düzenleyeceğiz.”

GENÇLERİMİZİN DAHA FAZLA BİSİKLET KULLANMALARINI ÖNERİYORUZ

Gençlerin bisiklet kullanımının geçmiş yıllara göre, arttığını ifade eden Faruk Eker sözlerini şöyle sürdürdü: “Bisiklete özlem duyuyorlar ve bisiklet çoğu kişinin tercih ettiği, sevgi duyduğu bir ulaşım aracıdır. Bisiklet kullanımının sağlık açısından çok faydaları bulunuyor. Bundan ötürü de gençlerimizin daha fazla bisiklet kullanmalarını öneriyoruz. Ayrıca diğer araç sürücülerinin bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu unutmamaları gerekiyor.”

TEMİZ BİR ÇEVRE VE TEMİZ BİR TOPLUM İÇİN DİKKAT ETMELİYİZ

Yaz mevsiminde geçmişte olduğu gibi bu yılda sosyal konulara ağırlık vereceklerine kayıt düşen Eker, sözlerini şöyle tamamladı: “Sosyal konuların başında ise bölgede yaşanan çevre kirliliğidir. Ayrıca yolculuk yapılırken araçtan atılan sigara izmariti ve camlardan ötürü yangınlar meydana gelebiliyor. Biz her türlü kirliliğe karşıyız. Temiz bir çevre ve temiz bir toplum için dikkat etmeliyiz.”