AYGÜL KONAR

“FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

SARDOS’un faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Eker, “Topluluk olarak, faaliyetlerimiz devam ediyor. Biz, 3’er aylık periyotlar halinde etkinlik planlarımızı yapıyoruz. 2018 yılının son 3 aylık planını da, 30 Aralık 2018 tarihinde sonlandıracağız. Önceki yılda olduğu gibi bu yıl da faaliyet planlarımızı 1 hafta sonu bisiklet, 1 hafta sonu doğa yürüyüşü olacak şekilde dönüşümlü yapıyoruz. Çünkü hem bisiklet hem de doğa yürüyüşü merakı olan her katılımcıyı kucaklamak ana hedefimizdir.
Bu yıl da temel faaliyetlerimizin yanında önceki yıllarda olduğu gibi sosyal projelerimiz devam edecek. 2 yıldır aralık ayında ‘Canlar Üşümesin’ adı altında yaptığımız sosyal proje ile kullanım fazlası giyim eşyasını toplayıp, Keşan Belediyesi’ne bağlı ilgi birime teslim ediyorduk. Bu yıl aynı tarihlerde bazı sivil toplum kuruluşları bu maksatla eşya toplama kampanyası yaptığından biz topluluk olarak yapmadık. Umarım ihtiyaçlar karşılanmıştır, duyarlı bu oluşumları tebrik ederiz. Ayrıca, meme kanseri farkındalık ayı olan ekim ayında Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü, KETEM ile birlikte basın açıklaması ve bisikletlerimiz ile farkındalık turu yaptık. Ay içinde uzun süre meme kanserini temsilen pembe kurdele ile dolaştık. 2019 yılında da benzer projelerimiz devam edecek.”
dedi.

“GENÇLERİ, DOĞA VE DOĞA SPORLARINA YÖNLENDİRİRSEK ONLARI ZARARLI UNSURLARDAN UZAK TUTARIZ”

Faruk Eker, sözlerine şöyle devam etti: “Bizler SARDOS olarak, toplumun yarasını saracak, insanların yüreğine dokunacak, onlara faydalı olacak her türlü projeye de paydaş olmaya hazırız. Mutlu fert mutlu aile, mutlu mahalle, mutlu toplum, mutlu ülke demektir. Yani zincirin halkaları gibi bir birimize bağlıyız, zayıf halka oluşmaması için imkânlarımız ölçüsünde çaba harcıyoruz. Yaşam alanımızda doğayı, hayvanları, ağaçları seven bir toplum oluşması için emek harcıyoruz. Doğayı, ağacı, çiçeği, böceği, hayvanı seven insan vicdan ve hoşgörü sahibi olur düşüncesi temel hedefimizdir. Bu sebeple hedef kitlemiz çocuk ve gençlerdir. Çünkü gelecek onların elinde şekillenecektir. Ayrıca, çok küçük fiyatlarla keyif verici zararlı maddelerin temin edildiği bir dönemden geçiyoruz. Bu genç kitlemizin enerjilerini ne kadar doğa ve doğa sporlarına yönlendirirsek onları bu zararlı unsurlardan o kadar uzak tutarız. Bu sebeple anne, babalara sesleniyorum çocuklarınızı spora yönlendirmek için hala geç değildir. Çocuk ve gençlerin doğa ve doğa sporlarını sevmesi için okullarımızdan gelecek proje taleplerine de paydaş olmaktan mutluluk duyarız.”

“ŞEHİR İÇİ BİSİKLET YOLLARI YAPILMALI VE BAZI ANA HATLAR TRAFİĞE KAPATILMALI”

Eker, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün ilçemizin en büyük sorunu trafik. Çözüm bulunmazsa önümüzdeki 5 yıl içinde ana merkezlerde 1 kilometrelik mesafeyi 1 saatte gidemeyeceğiz. Bu sebeple en kısa zamanda şehir içi bisiklet yolları yapılmalı ve bazı ana hatlar trafiğe kapatılmalı. Tek yön veya saat uygulaması gibi tedbirler alınması gerekir. SARDOS olarak, herkesin bisiklete binmesi ve bisikleti ulaşım aracı olarak kullanması için çabalarımız artarak devam edecek. Yapılan standart bisiklet yolları ile öğrencilerin okuluna, memurların kurumuna, esnafın iş yerine bisikleti ile gittiğini görmek en büyük hayalimiz. Bugün halinizden mutlu değilseniz eğer, sizin bir bisikletiniz yok demektir.”