SONGÜL KONAR

Havaların ısınmasıyla bisiklet kullanımının arttığını belirten Eker, Keşan’da bisiklet kullanımının yaygınlaşması için dernek olarak gösterdikleri çabanın sonunda etkilerini görmeye başladıklarını söyledi. Eker aynı zamanda Keşan’da bisiklet kullanımını artıracak alt yapı çalışmalarına da ağırlık verilmesini istediğini dile getirdi.

“GEREKLİ ALTYAPI ÇALIŞMALARININ YAPILACAĞINA İNANIYORUZ”

Bisikletin sadece çocuklar için değil, aynı zamanda yetişkinler için de faydalı bir araç olduğunu ve motorlu taşıtların trafikte bisiklet kullanıcılarına saygılı olması gerektiğini hatırlatarak açıklamasına başlayan Eker, “Yaz mevsimi geldi ve dolayısıyla bisiklet için de uygun ortam oluşmaya başladı. Okullar da kapandıktan sonra bisiklet kullanımı iyice yaygınlaşacak. Bisikleti sadece çocuklar için bir etkinlik olarak görmek büyük hata olur. Çocuklar için en güzel sosyal aktivite bisiklettir. Ama bisiklet, yetişkinlerin de yaşamının bir parçası olmalıdır. Herkes bodrumlarına inip bisikletlerinin bakımını yaptırmalı ve yollara çıkmalıdır. İlçemizde bisiklet altyapısı hususunda ciddi eksiklikler var ama bu konuda gerekli altyapı çalışmalarının yapılacağına inanıyoruz. Yollara çıkarken güvenli sürüş teknikleri konusunda bilgi sahibi olmalıyız. Karayolu trafik kanununa göre bisiklet de bir ulaşım aracıdır. Motorlu araçlar ile aynı haklara sahiptir. Bu araçların kullandığı tüm yolları, bisiklet sürücüleri de kullanabilir. Yalnız dikkatli olmak zorundayız. Hakkımızın ne olduğunu, bisikleti nasıl kullanmamız gerektiğini iyi bilmeliyiz. Özellikle motorlu araç şoförlerinden iki tekere saygı göstermelerini istiyoruz. Unutmayın ki onların bir kaportası yok. Onlarıkoruyan tek şey birer kask ve birer eldiven. Lütfen iki tekerlekli araçlara saygı gösterelim. Unutmayın ki bisikletler de araçlarla aynı haklara sahiptir.” dedi.

“KALDIRIMLAR YAYALAR İÇİN”

Faruk Eker, kaldırımlarda bisiklet süren bisiklet sürücülerine de yayaların haklarını gasp ettiklerini hatırlattı ve şunları söyledi: “Kaldırım üzerinde bisiklet süren kullanıcılara da uyarım şu, kaldırımlar yayalar için. Biz nasıl motorlu araçlara bize saygı göstermiyorlar diye kızıyorsak, kaldırımlar da yayaların hakkıdır. Birbirimize karşı saygılı olmak zorundayız.”

“BİSİKLETİN YAYGINLAŞMASI TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM OLUR”

Keşan’da bisiklet park yeri alanlarının bisiklet kullanıcıları için çok gerekli olduğunu hatırlatan Eker, bisikletin yaygın kullanılmasını bir medeniyet göstergesi olarak gördüğünü belirterek, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “İlçemizde her geçen gün bisiklet kullanımı artıyor. Bugüne kadarki çabalarımız sonuç vermeye başlıyor. Zaman zaman dile getiriyoruz. İlçemizin belli bölgelerine bisikletlerimizi bırakmak amacıyla bisiklet parkları istiyoruz. Keşan’da trafik bir kaos ise bunun çözümü bisikletlerin çoğalmasıdır. Bisikletin yaygınlaşması trafik sorununa çözüm olur. Fakat bu tür ulaşım araçlarının kullanılabilmesi için gerekli alt yapının da hazırlanması gerekir. Yeteri kadar park yeri olursa, insanlar ufak tefek işlerini motor ve bisikletleriyle halledebilir. Bu da büyük ölçüde ilçemizdeki trafik sorunumuzu çözecektir. Asla unutulmaması gerekir ki, bir ilçede bisiklet kullanımının yaygın olması, o ilçenin medeni olduğunu gösterir. Bisikletin çoğunlukla kullanıldığı illere, ilçelere bakarsak, medeni yerler olduklarını rahatlıkla gözlemleyebiliriz. Bisiklet, medeniyetin simgesidir. Spor yaptırır, tasarruf yaptırır. İsrafı engeller.”