Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası, Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası ve Keşan Fırıncılar Derneği, dün düzenledikleri basın toplantısında, 250 gram ekmeğin 13 Temmuz 2014 tarihinde itibaren 1 liradan satılacağı açıklandı.

Saat 16.30 sıralarında Keşan TSO Meclis Toplantı Salonu’nda başlayan basın toplantısına, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Sebze Bakkal ve Manavlar Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Bulut, Fırıncılar Derneği Başkanı Necmettin Baygül ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Helvacıoğlu, 250 gram ekmeğin 1 TL, 500 gram ekmeğin 2 TL, 1 kg köy ekmeğinin 4 TL ve 2 kg Trabzon Ekmeği’nin ise 8 TL’den satılacağını kaydetti.

HALK EKMEK’TE FİYAT 80 KURUŞ

Ekmek fiyatlarında ve bakkallara satış işleminde sıkıntıların yaşandığını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Fırıncı arkadaşlarımızın dernek çatısı altında buluşmaları daha ciddi işlerin yapılacağını gösteriyor. Şehir merkezinde bayilerin fırıncılarımızda ekmek aldıkları %25 iskonto, şehir merkezi dışında ise %20 iskonto yapma kararı alındı. Halk Ekmek ise ekmek, rayiç fiyatın %20 altında satılacak. Yani Halk Ekmek’te ekmek fiyatı 13 Temmuz’dan itibaren 80 kuruşa olacak. 13 Temmuz’dan itibaren ekmeğin 1 TL olduğunu göreceğiz. Bu kararlar birlik ve beraberlik içerisinde alındı.” dedi.

Daha sonra söz alan Hüseyin Çakmak, alınan kararın tüm Keşan’a hayırlı olmasını dileyerek, oda olarak fırınların menfaatini korumaya devam edeceklerini dile getirdi.

Hüseyin Çakmak’ın ardından söz alan Hüseyin Bulut, iskontolar konusunda bakkalların fikrinin alınmamasını eleştirirken, bu konuda bakkalların da fikrinin alınması gerektiğini söyledi.

Toplantıda son alarak söz alan Baygül, zam kararını tüm fırıncılar ile görüşerek aldıklarının altını çizdi.