Keşan Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında ilçeye davet ettiği Çiğdem Tunç Tiyatrosu’nun “El Deliye Biz Akıllıya Hasret” adlı tiyatro oyununu Keşanlı tiyatroseverlerden tam not aldı.

16 Aralık 2016 Cuma akşamı gerçekleştirilen, 20.00’da başlayan tiyatro oyunu, Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ndeki Konferans ve Tiyatro Salonu’nda sahnelendi.

Tiyatro oyununu; Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ve Eşi Şengül Özcan, Başkan Yardımcıları Salim Şevik ve Eşi Hafize Şevik ile Cengizhan Aktan ve Eşi Derya Aktan, Meclis Üyesi Feridun Tümer, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Büker, bazı mahalle muhtarları ile çok sayıda tiyatrosever izledi.

Valentin Katayev’in yazdığı, Göksel Kortay’ın Türkçe’ye çevirdiği tiyatro oyununda; usta tiyatro oyuncuları; Çiğdem Tunç, Murat Parasayar, Özkan Ayalp, Ünal Zorer, Deniz Değirmenci, Sema Aras, Onur Sarıaltın, Şebnem Erdener, Aron Buniel rol aldı

Tiyatro, sinema ve televizyon dünyasında yıllardır başarılı işlere imza atan Çiğdem Tunç’un kendi tiyatrosunu kurarak sahneye koyduğu ilk oyun olan ve aynı zamanda yönettiği 2 perdelik vodvil türündeki oyun Keşanlı tiyatroseverlerden tam not aldı.

Oyun bitiminde tiyatro izleyicilerine seslenen Çiğdem Tunç, Keşan Belediyesi’ne ve Başkan Özcan’a hem Keşan’a hem de tiyatroculara böyle güzel bir tiyatro salonu hazırladığı için çok teşekkür etti.

Tunç, “Başkanımızın vizyonu çok geniş ve geleceği görerek çok güzel yatırımlara imza atıyor. Keşan’a daha önce başka usta tiyatro sanatçılarının yanında oyuncu olarak geldim. Bu benim kendi adımı taşıyan tiyatromun ilk oyunu. Başkanımıza Keşan halkının da yaptığı gibi ben de cep telefonuyla ulaştım. Sonra Keşan’a geldik.” dedi ve Başkan Özcan’a Türk tiyatrosuna verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Oyun sonrası sahneye gelerek oyuncuları tebrik eden ve çiçek takdim eden Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan da güzel tiyatro oyunu için Çiğdem Tunç ve ekibine teşekkür etti.

2006 yılında Çiğdem Tunç’un Keşan’a ilk geldiğinde başka bir salonda yine belediye etkinliğinde sahne aldığını, aradan geçen 10 yıl sonrasında belediyenin yaptırdığı kompleks bir yapıdaki tiyatro salonunda yeniden Keşanlı tiyatroseverlerle buluştuğunu belirten Özcan, “Bu kompleks ve salon artık Keşanlıların yani sizlerin malı. Keşanlılar’a bu salonda nice tiyatro oyunları, gösteriler ve konferanslar izletmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Keşan Belediyesi olarak sanata sözde değil gerçekten destek vermeye çalışan bir kurum olduklarının altını çizen Mehmet Özcan, “Televizyon, İnternet ve sinemadan sonra tiyatro her geçen yıl icra etmesi zor bir sanat dalı haline gelmeye başladı. Okullar açıldıktan sonra Keşan’da her ay en az bir tiyatro oyununu Keşanlı tiyatroseverlerle buluşturmaya çalışıyoruz. Tiyatroyu Keşanlılar’ın ayağına getirmeye çalışıyoruz. Biz Atatürk’ün sözünü ilke edinen bir kurumuz. Mütevazi olmayacağım Trakya’da tiyatro sanatına en çok değer ve destek veren belediye Keşan Belediyesi’dir. Oyuncularımıza ve Çiğdem Tunç’a sanat yaşamında başarılar diliyorum. Tiyatromuzu izlemeye gelen herkese de teşekkür ediyorum.” dedi.

Özcan, konuşmasından sonra tiyatro ekibiyle birlikte seyircileri selamladı.

Tiyatro oyuncuları, oyun öncesinde Başkan Özcan’ı, makam odasında ziyaret ederek, ilçeye kazandırdığı kompleksle ilgili teşekkür ziyaretinde de bulundu. Bu ziyarete Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan da katıldı.