Geçen Cuma günü, saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda, yüksek gerilim hattına tel atarak elektriği kesmeye çalışan 1 kişi akıma kapılarak ağır yaralandı.

Kılıçköy’deki çeltik ekili bölgede meydana gelen olayda, yaşanan kuraklık nedeniyle diğer tarlalara su gitmesini engellemek için araziye giden elektriği kesmeye çalışan bir kişi akıma kapıldı. Keşan’a bağlı Siğilli Köyü ovasında çeltik arazisi bulunduğu öğrenilen A.K.,  bölgedeki diğer çeltik arazilerinin elektriklerini keserek suyun dereden akmasını önleyerek kendi tarlasını sulaması için ilginç bir yöntem denedi. İddiaya göre, üretici A.K’nın yanında işçi olarak çalışan ve kendisinden alacağı olan S.Ö. ile S.Y.’ye paralarını ödemek için araziye giden elektriği kesmeleri için teklifte bulundu. A.K., çeltik arazilerine giden elektrikleri kesmesi durumunda S.Ö. ve S.Y’e kendisinden olan alacaklarını ödeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Kılıçköy’deki yüksek gerilim hattına, elektrikleri kesmek için giden S.Ö ve S.Y burada yüksek gerilim hattına zincir atarak elektrikleri kesmeye çalıştı. Ancak S.Ö. atılan zincirin kendisine değmesi sonucu akıma kapıldı. S.Ö.’nün kolundan giren akımın, ayağından ve sırtından çıktığı öğrenildi. Olay yerinde bulunan araçla Keşan Devlet Hastanesi’ne getirilen S.Ö., burada tedavi altına alındı. Jandarma olayla ilgili S.Y. ve S.Ö.’nün yakınlarını, olayla ilgili ifade vermek üzere Keşan İlçe jandarma Komutanlığına götürdü. S.Ö.’nün tedavisi devam ediyor.

DİREKTEKİ İZOLATÖRLERİ, TÜFEKLE ATEŞ EDEREK KIRMIŞLAR

Diğer çeltik tarlalarındaki bazı üreticilerin de bir süre önce A.K.’nin arazisine giden yüksek gerilim hattındaki izolatörleri tüfekle ateş ederek kırdığı iddia edildi. Üretici A.K. diğer tarlalardaki bazı üreticiler arasında su kavgalarının bir süredir yaşandığı ve üreticilerin birbirlerinin elektriklerini kesmek için ilginç yöntemlere başvurduğu bildirildi. Soruşturma sürüyor.